Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2017 | by fileto

0

Ράλι θανάτου με ανήλικους διακινητές στην Εγνατία Οδό

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο οι συνοριοφύλακες και οι αστυνομικοί να κυνηγούν στην Εγνατία Οδό και στους παράπλευρους δρόμους ανήλικους συνήθως διακινητές οι οποίοι δεν έχουν υπακούσει στα σήματά τους και τρέπονται σε φυγή με τα οχήματα τα οποία γκαζώνουν επικίνδυνα.
Σε κάποιο σημείο της καταδίωξης και κυρίως στην έξοδο προς Άγιο Ανδρέα και Νέα Πέραμο προσπαθούν να ξεφύγουν και αφήνοντας τα οχήματα στην άκρη του δρόμου αυτοί συνεχίζουν τρέχοντας μέσα στα δάση και τα πουρνάρια όπου κι εκεί το κυνηγητό συνεχίζεται μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Προχθές είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό κατά το οοίο συνελήφθη (28-11-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, συνεργό του 19χρονου.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Πριν τον κόμβο Ζαρκαδιάς, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζοί, κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 19χρονο συνοδηγό του οχήματος, ενώ ο 24χρονος οδηγός δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑