Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 2nd, 2017 | by fileto

0

Ετοιμος να “σκάσει” ο ποταμός Έβρος από τα νερά

Ζωντανεύει για ακόμη μία φορά ο εφιάλτης των πλημμυρών στο Έβρο, μετά την απόφαση των βουλγαρικών αρχών να ανοίξουν το φράγμα του Κίρτζαλι με αποτέλεσμα να διοχετεύσουν μεγάλες ποσότητες νερού στον ποταμό Έβρο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Έβρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση λήψης μέτρων για τις παρέβριες περιοχές:
Λόγω επικείμενης αύξησης των νερών των ποταμών ΕΒΡΟΥ & ΑΡΔΑ από μεγάλες ποσότητες νερού που θα εισέλθουν από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, στον ποταμό Έβρο πάνω από 658m3/sec από 03 έως 05-12-2017, στον ποταμό Άρδα πάνω από 300m3/sec στις 01-02 και 03 -12-2017και στον ποταμό Τούντζα πάνω από 63m3/sec από τις 03-12-2017 έως 05-12-2017
Παρακαλούνται:
1.Οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης για ενέργεια:
Όπως ενημερώσουν ά μ ε σ α τους κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς – Κυνηγούς κ.λ.π.):
• Να μη πλησιάζουν τους ποταμούς ΕΒΡΟ & ΑΡΔΑ και τα αναχώματα αυτών (επικίνδυνες περιοχές).
• Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές
• Οι Δήμοι να συνεργάζονται με την Δνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε ΕΒΡΟΥ, εάν απαιτηθεί, για άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό.
2. ΟΙ ΔΝΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Έβρου και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων.
Παρακαλούνται επίσης οι κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να είναι σε επαφή με τις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.
3. Η ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε ΕΒΡΟΥ
* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων.
*Ενημερώσει τους ΓOΕΒ –ΤΟΕΒ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους(Αρδευτικά Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λ.π.) άρθρο 46 του Ν.4456/2017
4. Η ΠΑΜΘ/ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.
5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ – ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ και η 50 ΜΗΧ.ΤΑΞ./3ο ΕΓ παρακαλούνται όπως ενημερώνουν το τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑