Άποψη - Γνώμη

Published on December 3rd, 2017 | by fileto

0

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;

Κοινοτυπίες αλλά τι να κάνουμε η ιστορία γράφετε μέσα από δηλώσεις και πράξεις.
Πάμε τρία χρόνια πίσω (ρε πως περνάει ο καιρός) και βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2015. Είμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές όπου φαινόταν η επερχόμενη κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά και ο σημερινός πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας δίνει μια συνέντευξη στην οποία λέει:
«Στην Ελλάδα οι πλειστηριασμοί απελευθερώθηκαν από 1/1 του 2015 και οι δύο σχετικές τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή για παράταση της αναστολής καταψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες».
Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι δεν θα συμβεί το «ατύχημα» «να επανεκλεγείτε και να αντιγράψετε τον φίλο σας, τον Ραχόι, πετώντας έξω από τα σπίτια τους, στον δρόμο, χιλιάδες χρεοκοπημένους δανειολήπτες». «Με τον ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα». Στον ίδιο τόνο διεμήνυσε ότι «από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές».
Θα μου πείτε λόγια του αέρα, αλλά να με συγχωρείτε αυτά τα λόγια οδήγησαν τους Έλληνες ψηφοφόρους στις κάλπες για να ανατρέψουν την συμμαχία Βενιζέλου – Σαμαρά η οποία μέσα από την κυβέρνησή της τα είχε κάνει μούσκεμα από τις εμμονές και την βλακώδη τακτική της.
Ο Τσίπρας με τις αερολογίες και τις βεγγαλικές του δηλώσεις τελικά ανένιψε και από αριστερός έγινε και φιλελεύθερος αλλά και προσκυνημένος, θύμα των δανειστών και του τζαναμπέτη Καμμένου.
Φτάνουμε στο σήμερα όπου οι πρώτοι πλειστηριασμοί με τη βούλα της αριστερής κυβέρνησης είναι πραγματικότητα. Το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μετατρέπεται πλέον σε ερώτημα που δεν έχει απάντηση, όπως τόσα άλλωστε!
Ξεκαθαρίζουμε γιατί πάνε να τα θολώσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες με την βοήθεια των φακών των ΜΜΕ που αβαντάρουν ακόμη την κυβέρνηση φοβούμενοι μην πέσει και τι θα γίνουνε!
Οι πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί ή κανονικοί έπρεπε να γίνονται εδώ και χρόνια. Αλλά για ποιους πλειστηριασμούς μιλάμε; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση μπλόκαρε τα πάντα, ακόμη και πλειστηριασμούς που αφορούσανε μεγαλοεπιχειρηματίες και νταβατζήδες που χρωστούσαν εκατομμύρια. Στο όνομα μιας… φιλολαϊκής πολιτικής ο Τσίπρας αλλά και οι υπουργοί του σπεκουλάριζαν στη λογική που λέει ότι κανένα σπίτι δεν πρέπει να ξεπουληθεί, κανένα κοράκι δεν πρέπει να έρθει να τα πάρει.
Μέγα λάθος, ιστορικό λάθος και μια ακόμη εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τους ψεύτες της αριστεράς. Δεν μπορεί ο κάθε απατεώνας που δεν πληρώνει τα δάνειά του ή τα χρέη του να ζει πλουσιοπάροχα στις σπιταρόνες του, στα εξοχικά του στη Μύκονο και την Αράχοβα και ο κάθε κακόμοιρος μεροκαματιάρης να κάνει το «κακό του» παξιμάδι για να πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του.
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα τα κόκκινα δάνεια να έχουν φτάσει τα 106 δις ευρώ και μάλιστα από το 2009 να έχουν υπερτετραπλασιαστεί. Υπολογίζεται ότι ένας στους 4 με κόκκινο δάνειο είναι στρατηγικός κακοπληρωτής και πάνω από 35 δις ευρώ είναι οι μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις που αφορούν σε τζαμπατζήδες του χειρίστου είδους. Από απλούς πολίτες που δεν γουστάρουν και δεν πληρώνουν μέχρι κροίσους που περιμένουν να τους τα χαρίσουν οι τράπεζες.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα σε αδιέξοδο. Αν δεν μειωθούν τα κόκκινα δάνεια θα πάμε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή είτε θα γίνει κούρεμα στις όποιες καταθέσεις μας έμειναν είτε θα έχουμε νέο μνημόνιο. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει επιτέλους και τα λαμόγια να πληρώσουν αλλά και όσοι χτυπήθηκαν από την κρίση και τίμια δεν άντεξαν να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.
Η κυβέρνηση προχωρά σε πλειστηριασμούς πιεζόμενη από την τρόικα, αλλιώς θα προστάτευε για πάντα τους τζαμπατζήδες. Όμως, η αριστερά και προσωπικά ο κ. Τσίπρας ευθύνονται για την διόγκωση με τα κόκκινα δάνεια. Αν από το 2012 δεν υπόσχονταν… σεισάχθεια, χάρισμα των δανείων και άλλες τέτοιες ανοησίες δεν θα φτάναμε στη σημερινή κατάσταση.
Όμως, υπάρχει κι ένα άλλο πρόβλημα. Ποιος δεσμεύεται ότι δεν θα χάσουν τα σπίτια τους και οι λαϊκές οικογένειες, ότι δεν θα τους πάρει η μπάλα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Η κυβέρνηση παρέδωσε γη και ύδωρ στα κοράκια αλλά κανείς δεν έχει βάλει όρια και προδιαγραφές ώστε να μην καταλήξουν περιουσίες ή δάνεια στα χέρια των κορακιών.
Αυτό είναι το άγνωστο που έρχεται μαζί με το θολό τοπίο στην ομίχλη της κυβερνητικής πολιτικής η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι …φιλολαϊκή!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑