Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 3rd, 2017 | by fileto

0

Ξώφαλτσα η κακοκαιρία από την Καβάλα

Με αμείωτη ένταση από το απόγευμα της Παρασκευής και όλο το Σάββατο είχαμε ισχυρή βροχόπτωση με δυνατούς νότιους ανέμους στην Καβάλα και στην γύρω περιοχή.
Ιδιαίτερα προβλήματα δεν σημειώθηκαν πέρα από την εισροή υδάτων της βροχής στο κλειστό γήπεδο του 3ου Λυκείου Καβάλας την ώρα που έπαιζε μπάσκετ η ομάδα του Αστέρα Καβάλας.
Ως ελεγχόμενη μπορεί να εκτιμηθεί ότι ήταν η κατάσταση στην πόλη της Καβάλας αλλά και στον υπόλοιπο νομό και στη Θάσο, ενώ όγκοι νερού πλημμύρισαν τους δρόμους στη Νέα Πέραμο, αλλά τα ρέματα έκαναν καλά την δουλειά τους διοχετεύοντας τα νερά της βροχής στη θάλασσα.
Μια τσιμεντένια σημαδούρα που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί στην παραλία της Ραψάνης μέσα στη θάλασσα από τους νοτιάδες παρασύρθηκε και ξεκόλλησε με αποτέλεσμα να σέρνεται ως έρμαιο στα μανιασμένα νερά του κόλπου της Καβάλας.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Σταύρος Κιβράκης επικοινωνούσε συνέχεια με όλους τους δήμους προκειμένου να έχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και όλοι οι εμπλεκόμενοι βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής, περιμένοντας να κοπάσουν τα φαινόμενα.
Η επικινδυνότητα έγκειτο στο γεγονός ότι το έδαφος ήταν κορεσμένο από τις προηγούμενες βροχές και ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της περιοχής μας.
Από το ξημέρωμα της Κυριακής χθες τα φαινόμενα έδειξαν να υποχωρούν σταδιακά, οι άνεμοι έπεσαν και οι υπεύθυνοι αναμένουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα εξελιχθεί από αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Μπλακάουτ στον πρώην Δήμο Ελευθερών
Μετά τα μεσάνυχτα και περί ώρα 2:00 τα ξημερώματα χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, σημειώθηκε μπλακ-άουτ στους οικισμούς της Νέας Περάμου και των Ελευθερών εξ αιτίας βραχυκυκλώματος σε μετασχηματιστή του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.
Άμεσα έσπευσε συνεργείο τεχνικών και αποκατέστησε την βλάβη αφήνοντας για λίγες ώρες τους οικισμούς στο σκοτάδι.
Στο σκοτάδι η 7ης Μεραρχίας
Ακόμη μια διακοπή στο ρεύμα παρουσιάστηκε από α γνωστά υπογειοποιημένα καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ στο κέντρο της Καβάλας και συγκεκριμένα στην οδό 7ης Μεραρχίας το βράδυ του Σαββάτου στις 9:00, βυθίζοντας τον κεντρικό αυτό δρόμο στο σκοτάδι, αλλά και ορισμένες πολυκατοικίες της περιοχής μια και η βλάβη αφορούσε σε καμένη ασφάλεια.
Φυσικά και παρενέβη το συνεργείο Κυριακή πρωί και διόρθωσε την βλάβη δίνοντας πάλι ρεύμα στο δίκτυο!
Αναβολές αγώνων και εκδηλώσεων
Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι αναβάλλονται όλες οι αναμετρήσεις των σημερινών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλο το νομό μας. Φυσικά δε θα διεξαχθούν αγώνες και για τα πρωταθλήματα τμημάτων υποδομής.
Παράλληλα και στον Δήμο Νέστου αναβλήθηκαν οι τελετές έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑