Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 9th, 2017 | by fileto

0

Ακραία φαινόμενα στην ΑΜ-Θ το απόγευμα της Κυριακής

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες Παρασκευή (08/12/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
1. Η Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (09-12-2017) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10-12-2017). Επισημαίνεται ότι τη νύχτα προς την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
2. Η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή (10-12-2017) έως το απόγευμα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr
Οδηγίες προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑