Άποψη - Γνώμη

Published on December 10th, 2017 | by fileto

0

Άφησε τη σκόνη του ο Ερντογάν στη Θράκη

Παρά την φοβέρα που εκπέμπει τελικά ο Ταγίπ Εντογάν στη Θράκη ήταν …πολύ λίγος!
Από δίπλα του τα «σολ τασάκ» της μειονότητας, οι υποτελείς μουσουλμάνοι Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην Ποταμιού και νυν ΔΗΣΥ (να τους χαιρόμαστε), μια αντισυγκέντρωση άθλια και κάτω από το μέτριο (μια και τα τέλια δούλεψαν καλά) και φυσικά πλούσιο εικονογραφικό υλικό για τα μέσα ενημέρωσης και αποβλάκωσης της Τουρκίας τα οποία έπαιρναν θέσεις σε αντίθεση με τα Ελληνικά που τα έκλειναν τις σιδερένιες πόρτες οι «παλικαράδες» στα μούτρα τους και αυτοί δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου!
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα οποία απέκλεισαν μέχρι και σε υπερβολή αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό (γιαζίκ, γιαζίκ) και στο ξενοδοχείο “Χρήστος & Εύη” καθώς και οι πολλαπλοί έλεγχοι κατά την είσοδο.
Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός εν μέσω χειροκροτημάτων και κραυγών αγάπης και ενθουσιασμού από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Όλοι οι δημοσιογράφοι της μειονότητας ήταν εκεί, παρόλα αυτά απαγορεύτηκε η είσοδος και εδώ σε πολλά τηλεοπτικά συνεργεία των Αθηνών αλλά και δημοσιογράφους της περιοχής, καθώς απαιτούνταν ειδική κάρτα εισόδου. Μέσα στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ένας επίσημος φωτογράφος και ένα τηλεοπτικό συνεργείο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε προς ένα αμιγώς μειονοτικό κοινό, απευθυνόμενος στα τουρκικά και χωρίς μεταφραστή μια και οι δύο πλευρές μπορούσαν να συνεννοηθούν μια χαρά.
Από την πίσω πόρτα του τεμένους εισήλθε στο χώρο του τεμένους στο Κιρμαχαλά, όπως αρμόζει η διαδικασία, ο Τούρκος Πρόεδρος αλλά η άφιξή του δεν διέφερε από αυτή δευτεροκλασάτων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης που ήρθαν κατά καιρούς στη Θράκη, πέρα από τα 10 πολυτελή οχήματα που αποτελούσαν την συνοδεία του και πλήθος ανδρών της ασφάλειας περιμετρικά των οχημάτων.
Οι 1000 και πλέον πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο του τεμένους, και των περιμετρικών δρόμων αυτού, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την άφιξη του. Ο ίδιος κατέβασε το παράθυρο του και χαιρέτησε.
Αμέσως μετά την προσευχή μεταφέρθηκε στο μειονοτικό σχολείο Τζελάρ Μπαγιάλ όπου μίλησε.
Η αυλή του σχολείου ήταν γεμάτη από κόσμο και μαθητές που ανέμεναν να τον ακούσουν.
Τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουστάφα, και ο βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, αλλά και ο γνωστός κωλοτούμπας βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ που από το Ποτάμι πέρασε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
μεταξύ πολλών άλλων.
Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορές στην μειονότητα και μεταξύ άλλων, ανέφερε «ότι μπορεί να είστε Τούρκοι, Πομάκοι, Ρομά και Βόσνιοι αλλά όλοι έχουμε όμως ένα κοινό παρανομαστή, είμαστε όλοι μουσουλμάνοι».
«Όπως στην Τουρκία υπάρχουν εθνικές μειονότητες έτσι συμβαίνει και στην Ελλάδα. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα με αυτά. Η Συνθήκη της Λωζάννης εξασφαλίζει τα δικαιώματά σας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Όπως και το 2004, έτσι και τώρα ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε ότι είναι οι περισσότεροι αγρότες και τους είπε: «Οφείλετε να ασχολείστε με την ελληνική γη».
«Μην ξεχνάτε ότι έχετε ελληνικές ταυτότητες, ότι έχετε και Ευρωπαϊκή ταυτότητα και οφείλετε να εργαστείτε για να δυναμώσετε την οικονομία της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έτσι θα γίνεται πιο δυνατοί».
Κατόπιν, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεναγήθηκε εντός του σχολείου και βγήκε ξανά έξω, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύντομη ομιλία. Σε αυτή χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως “γέφυρα μεταξύ δύο γειτονικών εθνών” και είπε προς το ακροατήριό του ότι “μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει”.
Άξια καταγραφής είναι ότι ο Αμανατίδης ως υφυπουργός Εξωτερικών αποτέλεσε απλά κομμάτι της εθιμοτυπίας για μια ακόμη φορά και μάλιστα με αμυντικό ρόλο για να μην δυσαρεστηθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο σουλτάνος και βέβαια η παγωμάρα στους ακραίους της μειονότητας, μετά τη δημόσια παραδοχή ότι «τα θέματα των μουσουλμάνων αποτελούν εσωτερικό θέμα της Ελλάδας.
Μα καλά τι περίμεναν κι αυτοί να τους δώσει το σύνθημα για γιουρούσι; Αν είναι δυνατόν!
Σωστά σημειώνει ο Μανώλης Κοτάκης ότι: «Ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα με πραγματικό προορισμό τη Θράκη.
Το πολιτικό σύστημα είναι ώρα να ξυπνήσει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά του!
Ο πρωθυπουργός να δεχθεί την πρόταση του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέρει επίσης τι πρέπει να κάνει, ειδικά για Ξάνθη – Ροδόπη.
Η Ακαδημία Αθηνών, τα Ιδρύματα Νιάρχος, Ωνάσης, Λεβέντη, Μείζονος Ελληνισμού κ.λπ. να έρθουν σε συνεννόηση με την Προεδρία και την κυβέρνηση και να πάρουν πρωτοβουλίες.
Και εμείς! Με τις δυνάμεις μας! Όλοι έχουμε ευθύνη πλέον. Το ότι ο Ερντογάν έγινε ρεζίλι διεθνώς δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε».
Πολύ σωστά, γιατί μπορεί ο Ταγίπ να έφυγε και στο καλό να πάει, αλλά άφησε πίσω την σκόνη του…στη Θράκη που εκεί ήθελε να κάνει το …κατσακλίκι του!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑