Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2017 | by fileto

0

Κλειδώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη για Καβάλα

Ανησυχίες, αγωνίες και γκρίνια, αυτό είναι το κλίμα που κυριαρχεί αυτή την εποχή στην ΝΔ και όχι τα τρέχοντα θέματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει την χώρα στον πάτο.
Επί της ουσίας, υπάρχει μεγάλη αγωνία παλαιών βουλευτών για το μέλλον τους, καθώς μόνο οι νυν εκλεγμένοι είναι σίγουροι, αν και ορισμένοι υπό προϋποθέσεις. Ήδη, σε πολλούς νομούς έχουν βγει τα μαχαίρια, διότι πολλοί πολιτευτές και στελέχη εμφανίζονται ως υποψήφιοι, έχοντας πάρει άτυπα το χρίσμα από την ηγεσία της ΝΔ, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις ότι κανείς δεν είναι σίγουρος.
Οι παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ αναγνωρίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί ζητήματα από πολιτευτές που κινούνται και υποστηρίζουν ότι είναι «εκλεκτοί του Μητσοτάκη».
Η φράση όλοι κρίνονται και αξιολογούνται δεν έχει ισχύ και οι πιο μυημένοι μένουν στις συχνές επισημάνσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, για την ανάγκη να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ.
Απομένει να φανεί ποιοι θα καρατομηθούν, αν και το σύστημα του Κυρ. Μητσοτάκη θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του, ακόμα και εάν τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια παλαιά πρόσωπα, τις νέες υποψηφιότητες.
Με τα ψηφοδέλτια ασχολούνται ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο σύμβουλος στρατηγικής Τάκης Θεοδωρικάκος (είναι ανοικτό εάν θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και οι προεδρικοί σύμβουλοι, Γιώργος Μυλωνάκης, Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης (συζητήθηκε για τα Χανιά, αν και δεν θεωρείται πιθανό). Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, υποψήφιος θα είναι στην Καβάλα, ο συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη και πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου, ο Μακάριος Λαζαρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Ροδόπη, του Γιώργου Καλαντζή στην Καβάλα και του Θοδωρή Ρουσόπουλου που θα δοκιμάσει την τύχη του στην Β΄ Αθηνών και όχι στην περιφέρεια Αττικής, του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Γιάννη Παπαθανασίου (Β΄ Αθήνας) και ουδείς άλλος πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή μπορεί να θεωρείται σίγουρος ότι θα είναι υποψήφιος.
Το θέμα με όλους τους προαναφερόμενους είναι ότι χρησιμοποιούν τη θέση τους στο κόμμα για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους και οι γκρίνιες είναι πολλές σε πολλά επίπεδα με κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και πως χρησιμοποιούν τα γραφεία τους στην Πειραιώς ως πολιτικά γραφεία για ενίσχυση της υποψηφιότητάς τους. Δεν αποκλείεται μετά το συνέδριο να έχουμε εξελίξεις και ο Κυρ. Μητσοτάκης να ζητήσει τις παραιτήσεις τους ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα της έντασης, αφού εκτός της ανανέωσης, υπάρχει και η παράµετρος της διατήρησης των εσωκοµµατικών ισορροπιών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑