Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 13th, 2017 | by fileto

0

Τι θα γίνει με το χιονοδρομικό Φαλακρού κ. Μέτιο;

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο, οι Ξενοδόχοι της Δράμας καταθέτουν την αγωνία τους για το μέλλον του χιονοδρομικού κέντρου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιπεριφέρεια Δράμας και την παύση του κου Πατακακη από την θέση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας.
Αφού του απευθύνουν συγκεκριμένα ερωτήματα για την λειτουργία του χιονοδρομικού, του ζητούν να πάρει άμεσα, ξεκάθαρη θέση για το σοβαρό αυτό θέμα που δεν αποτελεί υπόθεση μόνο της Δράμας αλλά ολόκληρης της περιφέρειας μας.
Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη
Το άνοιγμα του χιονοδρομικού κέντρου όπως αυτό διαφημίστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, οι διαβεβαιώσεις ότι το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος καθώς και η επιτυχημένη περσινή λειτουργία του, οδήγησαν τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνάψουν συμφωνίες και να προβούν σε ενέργειες προώθησης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.
Οι τελευταίες εξελίξεις, καταγγελίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιναχτεί στο αέρα όλη η χειμερινή σαιζόν, πράγμα το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας μας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφέρεια μας με την επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη προς εσάς και στη συνέχεια της απάντησης σας, οφείλουμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις ως προς τα κάτωθι:
1.     Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό, όπως είναι γνωστό ανήκει στη περιφέρεια ΑΜΘ και όχι στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη. Ποιος είναι ο διάδοχος των καθηκόντων για την λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου;
2.     Σε 4 ημέρες έχει οριστεί το Grand opening του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο τελικά δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει φέτος και αν ναι ποια θα είναι η περίοδος λειτουργίας του;
3.     Θα χρηματοδοτηθεί τελικά ή όχι η λειτουργία του μοναδικού χιονοδρομικού κέντρου της περιφέρειας μας;
Το Φαλακρό είναι υπόθεση της Περιφέρειας μας και όχι μόνο των Δραμινών, οι πολίτες της Περιφέρειας μας έχουν αποδείξει ότι το στηρίζουν και το αγαπούν.
Γίνεται αντιληπτό ότι ο τουριστικός πνεύμονας της Δράμας δεν μπορεί να είναι μπαλάκι μεταξύ αντιπαραθέσεων οι οποίες εν τέλει θα ζημιώσουν την τοπική κοινωνία και δη τις τοπικές επιχειρήσεις. Η θέση και η άποψη της περιφέρειας μας θα πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ, τόσο ως προς την λειτουργία του κέντρου καθώς και ως προς την ανάπτυξη του κέντρου με σκοπό να καταστεί ισχυρό και ανταγωνιστικό Χ.Κ.
Εν αναμονή της άμεσης απάντησης σας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑