Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 21st, 2017 | by fileto

0

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας γύρισε την πλάτη στον Σπίρτζη

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τμήμα «Μάνδρα – Ψαθάδες» του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας, «Αρδάνιο–Ορμένιο», με γάλο απόντα τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί το έργο είναι “κουτσό”!25590028_10210874439152676_367920634_n
«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για τη χώρα και για τον Έβρο και πιστεύουμε επίσης ότι θα δώσει μία άλλη πνοή και στην πρωτογενή παραγωγή και στο εμπόριο ,αλλά κυρίως στην ασφάλεια των κατοίκων και για τα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες σε αυτόν τον δρόμο» σημείωσε ο κ.Σπίρτζης και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η συνέχεια είναι η σιδηροδρομική γραμμή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Oρμένιο, ηλεκτροδοτούμενη διπλή που θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της βορείου Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στην Μαύρη Θάλασσα»
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών άφησε σαφείς αιχμές για όλους εκείνους, που κατά το παρελθόν, δε φρόντισαν να εντάξουν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στους αυτοκινητοδρόμους , ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην απόφαση για την ελεύθερη διέλευση μονίμων κατοίκων, ανέργων και ΑμΕΑ, από τα διόδια και την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων. «Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.
Με την ολοκλήρωση και απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 14 χλμ. σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του νοτιότερου τμήματος από Αρδάνιο έως Μάνδρα, μήκους 37,5 χλμ., η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, ολοκληρώνεται πλήρως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού «Αρδάνιο-Ορμένιο», αποκτώντας ενιαία διατομή και τεχνικά χαρακτηριστικά.
Ο οδικός άξονας από Αρδάνιο έως Ορμένιο, μήκους 124 χλμ. είναι στρατηγικής σημασίας με έντονο διασυνοριακό χαρακτήρα. σπιρτζης εβρος
Συνδέει τρεις διασυνοριακούς σταθμούς μεταξύ Ελλάδας , Τουρκίας και Βουλγαρίας (Ορμένιο, Καστανιές και Κήποι). Είναι ενταγμένος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, συνδέει την Εγνατία οδό με το οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας και της Τουρκίας και συμβάλλει στη λιμενική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Burgas καθώς και με άλλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Έχει άμεση συνέργεια με την ενεργειακή και σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και κατ΄επέκταση της Βόρειας Ελλάδας με τα αντίστοιχα δίκτυα των ανατολικών Βαλκανίων και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η ολοκλήρωση του άξονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Νομού Έβρου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, παρέχοντας βελτιωμένες υποδομές μεταφορών. Επίσης θα ωφελήσει σημαντικά τους ασχολούμενους στους παραγωγικούς κλάδους της περιφέρειας προσφέροντας ασφαλή, ανταγωνιστική σε κόστος μεταφορά, που αποτελεί βασικό παράγοντα της προσπελασιμότητας της Περιφέρειας. Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα του τοπικού παραγωγικού συστήματος. Ιδιαίτερα ωφελούνται οι ασχολούμενοι στους τομείς εμπόριο, τουρισμός, πολιτισμός, λόγω των πολλαπλασιαστικών ωφελειών που παρέχουν τα διευρωπαϊκά δίκτυα στην βελτίωση της ελκυστικότητας και συνολικής ανταγωνιστικότητας των περιοχών που διέρχονται. Τέλος ωφελούμενοι είναι οι διερχόμενοι χρήστες της οδού λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα της οδού και της προοπτικής που παρέχει για την ανάπτυξη των συνδέσεων με τις χώρες των ανατολικών Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑