Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2018 | by fileto

0

Η Δημοτική Αρχή επένδυσε και πάλι στο διχασμό…

Με ανακοίνωσή του που εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο επικεφαλής της Μάκης Παπαδόπουλος σε συνέχεια της τοποθέτησής του στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο επισημαίνει σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας ότι: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, η διοίκηση του Δήμου έφερε ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, χωρίς καμία προσυνεννόηση και καμία προεργασία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Τι εμπόδιζε τη διοίκηση να το κάνει; Ένα ψήφισμα τέτοιας σημασίας θα μπορούσε να είναι ομόφωνο, αν η διοίκηση έκανε τον κόπο να ξοδέψει λίγο χρόνο για να το πετύχει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στοχεύει στο διχασμό και όχι στη συνεννόηση.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η διοίκηση του Δήμου δεν νοιάζεται ουσιαστικά ούτε για το όνομα ούτε για τη λύση ενός κρίσιμου εθνικού προβλήματος. Νοιάζεται να καπηλευτεί μία περίσταση, μόνο και μόνο για να κερδίσει – όπως εκείνη νομίζει – εντυπώσεις και μερικές ψήφους. Είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ.

Εμείς θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς περιστροφές το περιεχόμενο της θέσης μας, το οποίο ζητήσαμε να ενσωματωθεί στο κείμενο του ψηφίσματος:

να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ώστε να εμφανιστεί η πατρίδα μας με ενιαία στάση και ενιαίο μέτωπο.

να επιδιωχθεί λύση με μία πλήρη συμφωνία για όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα με τα Σκόπια, η οποία ως προς το όνομα δεν θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”. Οι συνθήκες επιτρέπουν πιθανόν μία τέτοια εξέλιξη.

σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης, η χώρα μας δεν πρέπει να υποχωρήσει πέρα από το πλαίσιο της εθνικής πολιτικής όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 10 χρόνια και μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τα σημεία που προτείναμε στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος, εμμένοντας σε ένα κείμενο “γεμάτο” από συναισθηματισμό, αλλά “άδειο” από πολιτική ουσία επί της διαπραγμάτευσης και των ζητημάτων που θα περιλάβει. Με τους συναισθηματισμούς όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα ούτε επιτυγχάνονται λύσεις.

Η απροθυμία της διοίκησης του Δήμου να επιδιώξει ένα ομόφωνο ψήφισμα καταλήγει να δυσφημίζει τον Δήμο μας, έναν από τους σημαντικότερους Δήμους της Μακεδονίας, ο οποίος παρουσιάζεται προς τα έξω να μην έχει ενιαία θέση στο σοβαρό αυτό εθνικό ζήτημα.

Για ακόμη μία φορά, η Δημοτική Αρχή “θυσιάζει” τη συνεννόηση και την έξωθεν καλή μαρτυρία και φήμη του Δήμου Καβάλας “στο βωμό” του μικροπολιτικού της συμφέροντος.

ΥΣ: Ας μην ξεχνάνε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2017 η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «ξέχασε» να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για την παρουσία τόσο του ψευδοκράτους της Κύπρου όσο και του κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε εκείνη την περίσταση όπου υπήρχε άμεση ανάγκη για δράση, δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε και δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε για να προστατέψουν το κύρος του Δήμου και της χώρας μας».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑