Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 19th, 2018 | by fileto

0

Απόφαση φίμωσης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καταγγέλει η ΝΔ

Να απαντήσει ο υπουργός Υγείας για την απόφαση Αγγελόπουλου, επισημαινει σε ερώτησή του και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης

 Απόφαση φίμωσης του ΕΚΑΒ από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, καταγγέλλει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ειδικότερα, ο κ. Φωτήλα αναφέρει ότι προκαλεί έκπληξη η απόφαση που απευθύνεται στο προσωπικό της 6ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα την κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από υπαλλήλους του. Σύμφωνα με τον ίδιο, με ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας – κατ’ εντολή Πολάκη όπως αναφέρει – απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά σε υπηρεσιακά θέματα ή προβλήματα. Όσοι δε αποφασίσουν μελλοντικά να εκφράσουν την άποψή τους για το εργασιακό τους περιβάλλον, θα τιμωρούνται πειθαρχικά.

Ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε σφόδρα απέναντι σε οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, δικαιολογημένα ή μη, επισημαίνει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, που τονίζει ότι ως Κυβέρνηση όμως, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρεί να φιμώσει τους διασώστες και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτήλας αναρωτιέται σκωπτικά αν το επόμενο βήμα θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 Ερώτηση από βουλευτή του Λεβέντη

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με την κοινοποίηση εγγράφου του Δ/ντη ΕΚΑΒ Καβάλας στους εργαζόμενους με το οποίο απαγορεύει τις δηλώσεις σε ΜΜΕ και απειλεί με κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών και ρωτάει τον υπουργό Υγείας:

  • Υιοθετεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το εν λόγω έγγραφο του προισταμένου Δ/νσης του ΕΚΑΒ Καβάλας;
  • Αν ναι, στις διατάξεις ποιών νόμων και κανονισμών προβλέπεται ο γενικός και καθολικός περιορισμός της δημόσιας κριτικής από πλευράς εργαζομένων, για υπηρεσιακά θέματα;

Στην ερώτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ»

Με έγγραφο (Αρ. πρωτ. 111/9-1-2018) ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ-6 Καβάλας, Χειρουργός και πρώην συνδικαλιστής στο Κ.Υ. Πρίνου κος Θωμάς Αγγελόπουλος,  εφιστά την προσοχή και απαγορεύει, αναφορές, κρίσεις, επικρίσεις, σχόλια και σχολιασμούς που γίνονται δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης από τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και αφορούν υπηρεσιακά θέματα και προβλήματα.

Εφόσον στο μέλλον εντοπιστούν παρόμοια φαινόμενα θα κινείται άμεσα πειθαρχική διαδικασία!

Και καταλήγει ο κύριος Δ/ντης του ΕΚΑΒ-6 «Οι αναφορές που αφορούν διεκδικήσεις, αιτήματα, προβλήματα ή παράπονα γίνονται συντεταγμένα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες εντός του υπηρεσιακού χώρου».

2 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑