Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2018 | by fileto

0

Επιτυχημένη εκδήλωση από τον Μάκη Παπαδόπουλο

DSC09082

Τρία μηνύματα έβγαλε η χθεσινή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Πρώτο η παρουσία ατόμων όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών ομάδων, όλων των κομματικών αποχρώσεων και μάλιστα με ορισμένες εξ αυτών να σηματοδοτούν πιθανές εξελίξεις.

Δεύτερο μήνυμα η παρουσία πολλών ατόμων που στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές την υποψηφιότητα του Κωστή Σιμιτσή.

DSC09114

Τρίτον η παρουσία της δημάρχου Καβάλας η οποία εμφανίστηκε με έναν αντιδήμαρχο και μια πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης τρία λεπτά πριν τελειώσει την ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Από κει και πέρα η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη μέχρι και την έξοδο, η εκδήλωση ήταν απέριττη και λιτή, η ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου μικρή και περιεκτική σε μηνύματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις γενικότερες συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται ο τόπος μας, στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την πρόοδο, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοκρατίας, στους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη του Δήμου μας και στην ανάγκη ενότητας, συστράτευσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων, για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων.

Ειδικότερα, επισήμανε τα εξής:

«Έχουν περάσει ήδη τεσσεράμισι χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Δημοτική μας Κίνηση και τριάμισι χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε ευθύνες ως παράταξη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σε αυτή τη διαδρομή έγιναν πολλά, κάναμε πολλά και μάθαμε ακόμη περισσότερα. Η παράταξή μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλες τις υποθέσεις του Δήμου, σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα προβλήματα. Με αίσθημα ευθύνης και πάντα βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον.

Σήμερα, δεν υπάρχουν σύνορα που μας περιορίζουν. Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η εικόνα μας μπορεί να φτάσει παντού, μαζί με τα προϊόντα μας. Είμαστε προνομιακός τόπος για κατοικία, δουλειά και τουρισμό. Η γεωπολιτική μας θέση και η σχέση μας με τα περιφερειακά και παγκόσμια δίκτυα έφεραν την αύξηση του τουρισμού, η οποία ήταν μία ισχυρή τονωτική “ένεση” μέσα στην κρίση.

Χρειαζόμαστε αντίληψη, προνοητικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ταχύτητα στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων.

Πολλές φορές, αυτή η σύνθετη κατάσταση οδηγεί συχνά ορισμένους στην απαισιόδοξη αντίληψη ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να πετύχει και πολλά πράγματα, και ότι φταίνε συνέχεια οι άλλοι για τις δικές μας παραλείψεις. Αυτό το ιδιόμορφο σύμπλεγμα κατωτερότητας, αυτό το συναίσθημα παραίτησης και παράλυσης, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Σε αυτόν τον τόπο με τα 2.500 χρόνια ιστορίας δεν αξίζει ούτε η εσωστρέφεια ούτε η μιζέρια ούτε η παραίτηση. Αρνούμαι να βλέπω τους συμπολίτες μου να ζουν μέσα στο αδιέξοδο, στη μιζέρια, στην παραίτηση.

Η Καβάλα και οι Φίλιπποι έχουν και δυνατότητες και ευκαιρίες, αλλά οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε με όραμα, στρατηγική, σχέδιο, γνώση, πολύ δουλειά και επιτάχυνση στη λήψη αποφάσεων και στην παραγωγή έργου

Θέλω να καλέσω όλους σας, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, σε κοινή δράση για το μέλλον.

Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε την Καβάλα της προόδου, ανοιχτή στον κόσμο και στις νέες ευκαιρίες.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν χτυπηθεί από την κρίση, δυσκολεύονται στην καθημερινή τους επιβίωση και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες.

Είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες της Καβάλας, με ενότητα, αλληλεγγύη και αξιοκρατία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑