Εκδηλώσεις

Published on February 2nd, 2018 | by fileto

0

Lucy Art Residency φέρνει τη σύγχρονη φωτογραφία στην Καβάλα

Ιδιαίτερη επιλογή πόλης, η οποία προέκυψε από τη σχέση που έχει με αυτήν η ιδρύτρια του residency, εικαστική φωτογράφος, Μαρίας Μιτζάλη

 

Το δεύτερο ανοιχτό κάλεσμά του πραγματοποιεί έως 7 Φεβρουαρίου 2018 το πρόγραμμα καλλιτεχνικής διαμονής Lucy Art Residency, το οποίο απευθύνεται σε καλλιτέχνες των οποίων το έργο δίνει έμφαση στο ευρύτερο πεδίο της φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει για δύο εβδομάδες, στην πόλη της Καβάλας, έναν/μία καλλιτέχνη, με έδρα την Ευρώπη ή την ευρύτερη Μεσόγειο, με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Ιδιαίτερη επιλογή πόλης, η οποία προέκυψε από τη σχέση που έχει με αυτήν η ιδρύτρια του residency, εικαστική φωτογράφος, Μαρίας Μιτζάλη: από παιδί περνούσε μεγάλο μέρος τους χρόνου της, κυρίως τα καλοκαίρια, μεταξύ της γειτονικής Θάσου και της Καβάλας, καθώς η οικογένειά της διατηρεί στην Καβάλα το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Lucy, από το οποίο παίρνει το όνομά του το residency, καθώς ο/η καλλιτέχνης που επιλέγεται διαμένει εκεί για δύο εβδομάδες.

Όταν, όμως, αποφάσισε πρόσφατα να εγκατασταθεί ημι-μόνιμα για περίπου τρία χρόνια στην πόλη για οικογενειακούς λόγους, βίωσε την Καβάλα με ένα διαφορετικό τρόπο. Έτσι, αποφάσισε να ξεκινήσει μία προσπάθεια με το Lucy Art Residency, όχι μόνο για να φέρει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα σε επαφή με την πόλη, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της να συναντήσουν επιμελητές και καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα. Άλλωστε, δεν είναι λίγα αυτά που προσφέρει η πόλη της Καβάλας στους επισκέπτες της.

Η θεματική του προγράμματος βασίζεται στην έννοια του «Ελεύθερου Χρόνου» και το πώς αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέσο δημιουργίας ή έμπνευσης. Η επιλογή του/της καλλιτέχνη γίνεται από μία διεθνή επιτροπή, η οποία για το 2018 αποτελείται από τους: Ann-Christin Bertrand, επιμελήτρια του C/O Berlin, Niccolò Fano, ιδρυτή της γκαλερί Matèria στη Ρώμη, Ελευθερία Τσέλιου, ιδρύτρια της Eleftheria Tseliou Gallery, Lars Willumeit, ανεξάρτητο επιμελητή, συγγραφέα και κριτικό τέχνης, καθώς και τον καλλιτέχνη του πρώτου προγράμματος Sylvain Couzinet-Jacques. Μέλος της επιτροπής, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι και ο κ. Βεντουράκης, ο οποίος είναι εικαστικός.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://lucyartresidency.com  ή μπορείτε να έρθετε σε επαφή απευθείας μαζί τους στο info@lucyartresidency.com


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑