Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2018 | by fileto

0

Ο Λαμπάκης διαμαρτύρεται για το ακριβό εισιτήριο

Με σχετικό δελτίο τύπου ενημέρωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τις ενέργειες που πραγματοποίησε από το 2012 έως και σήμερα για το ακριβό εισιτήριο της Aegean.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

Σχετικά με όλα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες για παράλειψη ενεργειών των θεσμικών σε ό,τι αφορά το ακριβό αντίτιμο εισιτηρίου της Aegean για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, η αλήθεια είναι ότι:

α) ήδη από το 2012 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς ζητούσε όχι μόνο τη μείωση του αντιτίμου αλλά και τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με άλλους προορισμούς (βλ. επιστολές 567-19/06/2012 και 157-16/12/2015).

Μάλιστα στις 13/04/2016 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αλλά και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντας το ακριβό τίμημα του εισιτηρίου για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, δυσανάλογου του εισοδήματος των Θρακιωτών και τη μονοπωλιακή του διάσταση.

Η απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε στις 20 Νοεμβρίου 2017 και
την παραθέτουμε αυτούσια. Δείτε την παρακάτω στις σχετικές φωτογραφίες.

γ) Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκης προσπάθησε μέσω του Υπουργείου Τουρισμού ενημερώνοντας την κα Κουντουρά, να βρουν λύση προκειμένου να μειωθεί το ακριβό αυτό αντίτιμο.

δ) Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν με επαφές που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Aegean σε ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την αποστολή της επιστολής μέχρι και τη λήψη της σχετικής απάντησης και

ε) Σχηματίστηκε ομάδα θεσμικών αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, η οποία εδώ και μήνες έρχεται σε επαφή με διάφορες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να σπάσει τη μονοπωλιακή πρακτική της Aegean. Θεωρούμε ότι απάντηση αυτή είναι αρκετή για να καταλάβουν κάποιοι ότι πριν αναφερθούν σε παραλείψεις θεσμικών, καλό θα ήταν να βουτάν τη γλώσσα στη μνήμη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑