Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 8th, 2018 | by fileto

0

Κάλεσμα αντίδρασης από Στυλιανίδη για τη Νομική Θράκης

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ 4ης ΝΟΜΙΚΗΣ
Η πρόταση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για δημιουργία 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ή την Κρήτη, αποτελεί εξολοθρευτικό χτύπημα στη Νομική Κομοτηνής και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αποτελεί
Η πρόταση αυτή χωρίς να απαντά σε κάποια πραγματική ανάγκη της Ελληνικής αγοράς, υπονομεύει ευθέως τη σοβαρότερη επένδυση, που έγινε ποτέ από την πολιτεία στη Θράκη και είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Μείωση λειτουργικών δαπανών από 17,8 εκ ευρώ σε 5,7 εκ. σήμερα, αποσύνδεση των ΤΕΙ Καβάλας από το Δ.Π.Θράκης και σύνδεση τους με τη Θεσσαλονίκη, μείωση εισακτέων και απελευθέρωση μεταγραφών, τώρα υποβάθμιση της ιστορικής Νομικής Σχολής Κομοτηνής με τη δημιουργία 4ης Νομικής στη χώρα και πολλά άλλα, αποτελούν βαριά χτυπήματα όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο μας αλλά και στο σύνολο της Θρακιώτικης κοινωνίας.
Δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ γρήγορα και με τραγικό τρόπο το κενό της αδύναμης πολιτικής εκπροσώπησης του Νομού μας αλλά και όλης της Θράκης.
Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να σιωπήσουμε… πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί Εκκλησία, Θεσμική ηγεσία, τοπική κοινωνία και αγορά. Γι’αυτό:
  • Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου ανεξαρτήτως κόμματος, θρησκείας, ιδεολογίας, ιδιότητας να αντιδράσουν στην άδικη και καταστροφική αυτή απόφαση.
  • Καλώ τους εν ενεργεία βουλευτές και κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  • Ζητώ από τον Περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
  • Όλοι οι εκπρόσωποι της αγοράς, των επιστημονικών συλλόγων, των πολιτιστικών σωματείων πρέπει ενωμένοι να αντιδράσουμε…
  • Η ηγεσία του ΔΠΘ και φυσικά της Νομικής Σχολής και των Δικηγορικών Συλλόγων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να πρωτοστατήσουν.
  • Σημαντικός είναι ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν και τα ΜΜΕ της Περιοχής.
Έχουμε χρέος να δράσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις, σα μία γροθιά για να προασπίσουμε το δίκαιο και συμφέρον του Πανεπιστημίου και του τόπου μας.
Να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση, την περιφρόνηση, την αδικία σε βάρος της Ροδόπης και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑