Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 13th, 2018 | by fileto

0

12,5 εκ. ευρώ για τη νέα φάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης

Δημοπρατήθηκε η Δ1 φάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα τα κτίρια 1 και 13 του συγκροτήματος και το τμήμα Β’ του Περιβάλλοντος Χώρου που περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα του συνολικού περιβάλλοντος χώρου.

Στο κτήριο 1 που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του γηπέδου προβλέπεται να στεγασθούν τα πέντε Αμφιθέατρα (2×750 θέσεων και 3×150 θέσεων), οι αίθουσες φροντιστηρίων (4×104 τ.μ.), η γραμματεία, το κυλικείο και οι κοινοί χώροι του Τμήματος. Οι ενότητες αυτές οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτηρίου.

Το κτήριο 13 αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο-στοά σύνδεσης του κτηρίου 1 με τα ήδη κατασκευασμένα κτήρια των εργαστηρίων. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών κλπ., και εργασίες χωματουργικών για την φύτευση μόνιμου και εποχιακού πρασίνου.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ρέματος-λίμνης με ανακυκλούμενο νερό, που δημιουργείται στην θέση όπου υπάρχει μία φυσική ρεματιά. Μέσω τοπικού οδικού δικτύου προσπέλασης με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που περιλαμβάνονται στον περιβάλλοντα χώρο τα κτήρια συνδέονται με την περιφερειακή οδό της Πανεπιστημιούπολης. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑