Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2018 | by fileto

0

Επιστολή κατοίκων Νευροκοπίου κατά Μέτιου

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, απέστειλαν κάτοικοι του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, στην οποία περιγράφεται η κακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στις σχετικές επιχειρήσεις, από το κλείσιμο Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, «με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 ευρώ, ή την καθυστέρηση των 74.000 ευρώ, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό».

Εκφράζοντας την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Χ.Κ. Φαλακρού, επισημαίνουν ότι «είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, η εικόνα του Σαββατοκύριακου ήταν άκρως λυπηρή. Εξαιτίας του ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού παρέμενε κλειστό, ο κόσμος περνούσε τα σύνορα και έφευγε για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

 

Η επιστολή των κατοίκων του Νευροκοπίου

Την επιστολή προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο, υπογράφουν, ο κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου και ο κ. Χρήστος Τσέρνιος, δημοτικός σύμβουλος Κάτω Νευροκοπίου.

[Μετά λύπης σας περιγράφουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο (10/11 Φεβ 2018) παρά την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική για τα ξενοδοχεία αλλά και τα κέντρα εστιάσεως. Τέτοιες μέρες περιμένουν προκειμένου να δουλέψουν και να ενισχύσουν το προσωπικό τους ταμείο οι παραγωγικοί φορείς του Νευροκοπίου και του ευρύτερου Νομού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΧΚΦ  είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι ιδιοκτησία της. Έχει πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες, έχει τα απαραίτητα σήματα και μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Επίσης με την περσινή πετυχημένη λειτουργία του Φαλακρού, κερδίσατε την εμπιστοσύνη των σκιέρ αλλά και των ανθρώπων που αγαπάνε το βουνό. Με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 ευρώ, ή την καθυστέρηση των 74.000 ευρώ, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό, οι οποίοι αναγκαστικά προτίμησαν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του Νευροκοπίου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ένα ξενοδοχείο είναι κλειστό, επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό ανοίγουν πλέον συγκεκριμένες μέρες, ταβέρνες υπολειτουργούν και όλα αυτά συνέπεια των παραπάνω.

Είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού.

Ευελπιστούμε ότι θα λυθούν οποιεσδήποτε πολιτικές και προσωπικές διαφορές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑