Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 16th, 2018 | by fileto

0

Σκηνικό πολέμου στον Έβρο στα πλαίσια άσκησης

Από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου έχει κατακλύσει το ίντερνετ η είδηση πως “Στήνονται σκηνικά πολέμου στον Έβρο”, με όλη τη σχετική παραφιλολογία για υποτιθέμενα σενάρια πολέμου.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η άσκηση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο, χθες το πρωί.

61 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και 197 στελέχη της 55ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, πέρασαν τις όχθες του ποταμού Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο, διότι η άσκηση περιλάμβανε την διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα.πλωτα εβρος

Το όνομα της άσκησης ήταν “Durgun Sulardan Geçiş”, που σημαίνει “μετάβαση από στάσιμο νερό”.

Να τονίσουμε πως στο πλαίσιο των δικών μας δραστηριοτήτων το Δ’ Σώμα στρατού βρίσκεται καθημερινά στα σύνορα και εκπαιδεύεται, με σκοπό να εδραιώσει το αίσθημα ασφαλείας σε όλη την περιοχή μας. Επομένως, είναι κάτι που από τη δική μας πλευρά γίνεται καθημερινά.

Να επισημάνουμε τέλος πως η τουρκική άσκηση διεξήχθη με επιτυχία παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπληττε την περιοχή και επρόκειτο για μια τακτική στρατιωτική άσκηση των Tούρκων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑