Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 21st, 2018 | by fileto

0

Κάνουν πίσω οι Αμερικάνοι για το LNG στην Αλεξανδρούπολη;

Μεταφέρεται για τα τέλη του 2018 η τελική επενδυτική απόφαση για το τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε η GasLog, προκειμένου το έργο να συμβαδίσει με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού IGB, στον οποίο παρατηρείται καθυστέρηση.

Όπως έγραψε προ ημερών το energypress, ο IGB αντιμετωπίζει σήμερα νέα καθυστέρηση μερικών μηνών εξαιτίας των προσφυγών στα βουλγαρικά δικαστήρια. Καθώς ο IGB αποτελεί μια από τις βάσεις πάνω στις οποίες θα “πατήσει” εμπορικά το τερματικό της Αλεξανδρούπολης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα δύο έργα θα πρέπει να έχουν ένα αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, εξ ου και η απόφαση για αναβολή της τελικής επενδυτικής απόφασης.

Όπως δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Πωλ Βόγκαν, “πλέον σχεδιάζουμε την έναρξη του έργου για το δεύτερο μισό του 2020 και θα λάβουμε την τελική απόφαση στα τέλη του 2018”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η συμφωνία για τη λειτουργία και τη συντήρηση με τη Gastrade είναι κοντά στη ολοκλήρωση και οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ και τη βουλγαρική ΒΕΗ προχωρούν καλά. Επίσης, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ισχυρό ενδιαφέρον από δυνητικούς δανειστές, μεταξύ τους και ευρωπαϊκούς οργανισμούς”, κατέληξε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑