Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 21st, 2018 | by fileto

0

Κυριαζίδης κατά Καβαλιωτών σε φανταστικά σενάρια

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Αυτή η λαϊκή παροιμία πάει γάντι στα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος υποστηρίζει ότι με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου με έδρα τη Δράμα, αλλάζει Σχολή εντός του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να φύγει από την πόλη μας και να μεταφερθεί στην πόλη της Καβάλας.

Για τον ίδιο αυτός είναι ένας φόβος που συνάγεται, από την απόφαση του Υπ. Παιδείας, χωρίς όμως αυτό να διευκρινίζεται άμεσα.

Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλει με δηλώσεις του, ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, το Υπ. Παιδείας, στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στην παράγραφο 2, αναφέρεται: [2. Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Καβάλας με έδρα τη Δράμα εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.]

Μέχρι σήμερα, το Τμήμα Αρχ. Τοπίου της Δράμας, ανήκει στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, όπου είναι και ο φυσικός του χώρος.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, «η κατάσταση αυτή μπορεί να σημαίνει ότι, το Τμ. Αρχ. Τοπίου, μπορεί να μεταφερθεί και στην Καβάλα».

Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κυριαζίδης: «Δυστυχώς αυτή είναι μια δυσμενής εξέλιξη και ήδη υπάρχει αντίδραση από φορείς, αντίδραση από το ΓΕΩΤΕΕ, σχετική αντίδραση και για το ζήτημα της ενσωμάτωσης, χωρίς να είναι το γνωστικό αντικείμενο για να μπορεί να γίνει μια τέτοια ενσωμάτωση. Οφείλουμε, από πλευρά μας, να το μεταφέρουμε αυτό στην κοινωνία, στους αρμόδιους φορείς και την Τρίτη, που υπάρχει η περιφερειακή συνάντηση για την απαξίωση του Δημοκριτείου και την πιθανή συγχώνευση των Τμημάτων ΤΕΙ ΑΜΘ στη Θεσσαλονίκη, εδώ υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑