Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 22nd, 2018 | by fileto

0

Λαϊκή συνέλευση στις Κρηνίδες για το λουκέτο στην Πειραιώς

Με απαξιωτικά σχόλια και λόγια βαριά οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής τους η οποία όπως λένε έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα και αναγκάζει τους κατοίκους να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές για να εξυπηρετηθούν.

Τελευταίο χτύπημα η απόφαση της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει όσοα υποκαταστήματα υπολειτουργούσαν και δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα.

Ανάμεσα σε αυτά και το υποκατάστημα της στις Κρηνίδες.

Για την εξέλιξη αυτή κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κρηνίδων από την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πρωτεύουσα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Ήδη υπάρχει κινητοποίηση από κατοίκους και φορείς, σε μια προσπάθεια να πειστεί η διοίκηση της τραπέζης να κρατήσει ανοιχτό το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα σε ολόκληρη την δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Αν και αρχικά δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι η προσπάθεια αυτή θα ήταν μάταιη, εντούτοις η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κρατήσει ανοιχτό το υποκατάστημα στην Σταυρούπολη Ξάνθης (κάτι που δεν είναι σίγουρο), μετά από ανάλογες πιέσεις, φαίνεται ότι έδωσε επιπλέον ώθηση στους κατοίκους των Κρηνίδων.

Έτσι, μετά από πρωτοβουλία που έλαβαν οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων στις Κρηνίδες -την οποία και γνωστοποίησε στο Facebook ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Θόδωρος Παπαδόπουλος- το Σάββατο 24/02/2018 στις 6:00, στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κρηνίδων, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Κρηνίδων άλλα και των διπλανών οικισμών -με θέμα την αντίσταση στο κλείσιμο του υποκαταστήματος. Στη συνέλευση αυτή αναμένεται να προσκληθούν όλοι οι φορείς (Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμέλητήριο, Ομοσπονδία επαγγελματιών, τοπικοί σύλλογοι κ.λπ) για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινητοποιηθούν οι κάτοικοι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑