Uncategorized

Published on February 23rd, 2018 | by fileto

0

3 αναισθησιολόγοι αλλά εγχειρήσεις δεν γίνονται στη Δράμα

Όπως καλά γνωρίζουμε χωρίς αναισθησιολόγο δεν μπορεί να γίνει καμία εγχείρηση.

Αυτή τη στιγμή αν και στο Νοσοκομείο Δράμας υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι, οι οποίοι προφανώς δυσκολεύονται να βγάλουν όλα τα χειρουργεία., ήδη από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, επέλεξαν να χειρουργούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ως μέτρο πίεσης προς τη διοίκηση, προκειμένου να έρθει και άλλος αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Δράμας.

Το θέμα ανέπτυξε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης και ιατρός του νοσοκομείου κ. Μπλούχος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι χειρουργοί, καθώς πλέον το έργο τους δυσκολεύεται από την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπλούχος, ήδη σταμάτησαν από την Τρίτη τα τακτικά χειρουργεία και γίνονται μόνο τα έκτακτα.

Ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Ξάνθης, ο οποίος είπε ότι αυτό γίνεται ως μέτρο πίεσης προς τη διοίκηση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να έρθει ένας ακόμα τουλάχιστον αναισθησιολόγος και ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λιάτση, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για μια μεταβατική εβδομάδα, καθώς η διαδικασία για την πρόσληψη ενός ακόμα αναισθησιολόγου ολοκληρώνεται. Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα ένας τέταρτος αναισθησιολόγος θα έρθει στο Νοσοκομείο και τα χειρουργεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Μέχρι τότε αλήθεια που πηγαίνουν τα χειρουργεία των ασθενών της Δράμας;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑