Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 28th, 2018 | by fileto

0

Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ να ενσωματωθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Με ανακοίνωσή του ο «Σύλλογος Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι: «Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια μεταρρύθμιση-αναδόμηση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Εκτός της δημιουργίας νέου Πανεπιστημίου στη Δυτική Αττική, ενοποιεί σχολές Ανώτερης Εκπαίδευσης  (ΤΕΙ) και τις μετατρέπει σε πανεπιστήμια.

Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο, με άγνωστη, προς το παρόν, έδρα έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί με τη συνένωση των ΤΕΙ Σίνδου, Σερρών και Καβάλας και την ενσωμάτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη (Θέρμη).

Στην περίπτωση υλοποίησης του παραπάνω σχεδιασμού μια σκέψη του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ είναι η ενσωμάτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο ΑΠΘ αντί στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο που θα προκύψει από τη συνένωση των ΤΕΙ Σίνδου, Σερρών και Καβάλας. Η θέση αυτή που υποστηρίζεται από την Πρυτανεία του ΑΠΘ θεωρούμε πως εξυπηρετεί  και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το ΑΠΘ αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ αποφάσισε να οργανώσει μια συζήτηση με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας και φορέων της πόλης  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και θα αρχίσει στις 6 μμ.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταλήξουμε σε ένα κείμενο-θέση το οποίο θα αποστείλουμε στον αρμόδιο Υπουργό.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη δική σας συμμετοχή και τοποθέτηση».

Υπογράφει ο Παντελής Σαββίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑