Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 7th, 2018 | by fileto

0

Θωρακίζεται ο ποταμός Στρυμόνας

Εννέα χιλιόμετρα αναχώματος έχουν υποστεί καθίζηση, διάβρωση και αλλοιώσεις, με αποτέλεσμα να απειλείται κατάρρευση και εκτεταμένες πλημμύρες

Σε μια γενναία αντιπλημμυρική παρέμβαση στον ποταμό Στρυμόνα προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς διαθέτει 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών των αναχωμάτων του ποταμού σε Παραλίμνιο και Πεθελινό και στην αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τις επεμβάσεις, που επικεντρώνονται σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του αναχώματος στην τέως λίμνη Αχινού.

Σε τμήματα του αναχώματος παρατηρήθηκε καθίζηση και αλλοίωση, με μείωση του πλάτους του, με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής και την αύξηση της πιθανότητας θραύσης του.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε δραματικές επιπτώσεις από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Οι εργασίες θα γίνουν από τη συμβολή της Μπέλιτσας με τον ποταμό Στρυμόνα και σε μήκος 9 χιλιομέτρων, όπου άλλωστε είναι και το κομμάτι με τα επικίνδυνα τμήματα των διαβρώσεων και καθιζήσεων στα αναχώματα.

Προβλέπεται μάλιστα και σταθεροποίηση και ενίσχυση των αναχωμάτων όπου απαιτείται.

Παράλληλα, στην εργολαβία προβλέπεται να γίνει συντήρηση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων στους αμμοχαλικόστρωτους αγροτικούς δρόμους, που εξυπηρετούν τους αγρότες της περιοχής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑