Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 9th, 2018 | by fileto

0

Ανεβαίνει επικίνδυνα το νερό στον Έβρο

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων των ποταμών Έβρου – Άρδα – Ερυθροποτάμου, από μεγάλες ποσότητες νερού που εισέρχονται από την Τουρκία (Εργίνης) και τη Βουλγαρία (Τούντζας), καθώς η στάθμη των υδάτων στα σημεία μέτρησης Πυθίου και Πετάλου παραμένει πάνω από τα όρια επιφυλακής, αλλά κάτω από τα όρια συναγερμού.

Εν τωμεταξύ με επείγον έγγραφό της η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια ενημερώνει ότι «κατόπιν νεότερης μετεωρολογικής πρόγνωσης του Εθνικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες της 8ης Μαρτίου, σημαντική αύξηση της στάθμης των υδάτων σε ολόκληρη τη λεκάνη απορροής του ποταμού Τούντζα και στα κάτω τμήματα της λεκάνης του Έβρου». Για τον λόγο αυτό συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να εκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, που τυχόν προκύψουν.

Προτεραιότητα αποτελεί ο συνεχής και λεπτομερής έλεγχος όλων των αναχωμάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα, Ερυθροποτάμου. Επιπλέον, παραμένει σε ισχύ το από 5-3-2018 έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου με το οποίο εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στις παραποτάμιες περιοχές, να αποφεύγουν τις εκεί μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Έβρου συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καβαρατζής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσνταντίνος Κούκουρας, η Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Ελένη Δερμενοπούλου, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Γεώργιος Καρτάλης, εκπρόσωποι του στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, του ΟΣΕ, και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑