Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2018 | by fileto

0

Ακατάλληλα όστρακα σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Οκτακόσια ογδόντα ένα κιλά (881 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 49χρονο, επί της οδού Αγγέλου Ποιμενίδη Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετέφερε συνολικά πενήντα πέντε (55) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα και κυδώνι, συνολικού βάρους οκτακοσίων ογδόντα ενός κιλών (881 kg), με σκοπό την πώληση–εμπορία τους .

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ax_rollΧίλια εκατόν εξήντα κιλά (1.160 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, εντόπισαν επί της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. όχημα από το οποίο μεταφορτώνονταν σε Φ/Γ ψυγείο όχημα σάκοι που περιείχαν ύποπτα όστρακα.

Σε έλεγχο και επιστάμενη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου μεταφέρθηκαν, καταμετρήθηκαν πενήντα οχτώ (58) σάκοι με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους χιλίων εκατόν εξήντα κιλών (1.160 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 40χρονος οδηγός του ως άνω Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 56χρονος οδηγός και ο 35χρονος συνοδηγός του Φ/Γ ψυγείου οχήματος, ενώ κατασχέθηκαν τα όστρακα, τα οχήματα και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εκατό ευρώ (€2.100).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑