Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 15th, 2018 | by fileto

0

Η γκρίνια ξήλωσε το γλυπτό από την παραλία της Αλεξανδρούπολης

Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.

Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.

Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει: 
– Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
– Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου“.

Και δεν το λέμε τυχαία αυτό το ανέκδοτο. Φαίνεται πως είναι κάτι που αντιπροσωπεύει δεόντως τις απόψεις, την ιδεοντολογία και τις πράξεις δυστυχώς πολλών Αλεξανδρουπολιτών.

Πριν λίγο καιρό, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας “Φίλιον”, στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα όμορφο γλυπτό στον προαύλιο χώρο του μαγαζιού του.

Έτσι, μετά το φανταστικό γλυπτό του Hemen Muhammad, από πάγο, στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης τον Ιανουάριο του 2017, οι δύο άντρες ήρθαν σε συνεργασία.

Εδώ και λίγες μέρες όμως, η κατασκευή έχει σταματήσει. Γιατί; Διότι μερικοί γνωστοί – άγνωστοι εμπαθείς συμπολίτες μας, το κατήγγειλαν στην πολεοδομία.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας κ. Αλαβάντα ο οποίος μας ανέφερε πως η ιδέα του γλυπτού αυτού ήταν δική του και την υλοποιεί με δικά του έξοδα, για να διακοσμήσει την αυλή του μαγαζιού του αλλά και την παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.

“Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα πιάνο, διότι παλιότερα η Αλεξανδρούπολη ονομαζόταν η πόλη των 100 πιάνων κι επίσης τα τελευταία 7 χρόνια στα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης διοργανώνονται live, οπότε ήταν ένα στοιχείο που ταίριαζε κατ’ εμε με την πόλη της Αλεξανδρούπολης”, τονίζει ο κύριος Αλαβάντας, “μετά συμπληρώθηκε με την ιδέα της κοπέλας στο γλυπτό”.

“Με πολύ μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια, πληροφορήθηκα για τις καταγγελίες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Να δημιουργείται τέτοιος ντόρος για κάτι που ‘θελα να κάνω δώρο στους συμπολίτες μου. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για άδεια. Δεν θα αφήσω κανέναν να καταστρέψει το άγαλμα”.

“Έχω συνεργαστεί με την Τουρκία κι έχω πάρει άδεια για κάτι ανάλογο μέσα σε 5 λεπτά. Εδώ πρέπει πρώτα να περάσω από πολλές επιτροπές, κάτι το οποίο φυσικά θα πάρει πολύ καιρό”, τόνισε ο κ. Αλαβάντας.

Η Αλεξανδρούπολη για ακόμη μια φορά γκρινιάζει… Μετά θέλουμε πρόοδο και τουρισμό!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑