Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 16th, 2018 | by fileto

0

Πέφτουν 10ημερα λουκέτα για τον αντικαπνιστικό Νόμο

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι το Υγειονομικό θα κάνει ελέγχους και θα ρίχνει αυστηρές ποινές για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου.

Ήδη για πρώτη φορά στην πόλη της Δράμας και για δέκα μέρες, καφετέρια στο κέντρο, βάζει λουκέτο στην λειτουργία της, καθώς της επεβλήθη πρόστιμο για τέταρτη φορά, για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, το πρώτο πρόστιμο είναι αξίας 600 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα μέχρι και την πέμπτη παράβαση, διπλασιάζει το προηγούμενο. Έτσι, εφόσον το πρώτο πρόστιμο είναι 600 ευρώ, το δεύτερο είναι 1.200 ευρώ, το τρίτο είναι 2.400 ευρώ, το τέταρτο 4.800 ευρώ και το πέμπτο πρόστιμο αγγίζει τις 9.600 ευρώ. Η διαφορά είναι ότι, στην τέταρτη παράβαση υπάρχει κλείσιμο του καταστήματος για δέκα μέρες, ενώ με την πέμπτη παράβαση, αφαιρείται οριστικά πλέον, η άδεια του καταστήματος.

Κύριος αρμόδιος για τις παραβάσεις είναι το Τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ επίσης αρμοδιότητα έχει η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Οι καταγγελίες των πολιτών ολοένα και αυξάνονται και το μεικτό κλιμάκιο είναι υποχρεωμένο να επεμβαίνει για την τήρηση του αντικαπνιστικού.

Να θυμίσουμε ότι, πριν από δέκα περίπου μέρες, σε σχετικό έλεγχο που έγινε σε άλλη καφετέρια στο κέντρο της Δράμας, υπήρξε ένταση μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών και των καταστηματαρχών, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στο αυτόφωρο για απείθεια. Η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως έχει πάρει αναβολή για εκδίκαση στη συνέχεια.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι, το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας καθίσταται αρκετά δύσκολο στην εφαρμογή του γενικότερα, καθώς το προσωπικό της είναι εξαιρετικά μειωμένο και οι αρμοδιότητές τους είναι πολυάριθμες.

Παρ’ όλα αυτά, με όσα παράπονα κι αν υπάρχουν από τους ίδιους τους πολίτες, είναι αλήθεια, γίνεται μια έντονη προσπάθεια στη συνέχιση των ελέγχων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑