Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 20th, 2018 | by fileto

0

Χάνει την δύναμή της η Νομική της Κομοτηνής

Δεδομένη θεωρείται η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, όπως αυτή εξαγγέλθηκε προ μηνών από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Αυτό προκύπτει ως πληροφορία από τη συνάντηση που είχαν χθες Τρίτη στις 10.00 το πρωί στην Αθήνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Σταύρος Τουλουπίδης, οι αναπληρωτές πρύτανη Φώτης Μάρης και Παντελής Μπότσαρης, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η απόφαση ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα θωρείται ειλημμένη, και μάλιστα είναι πολιτική απόφαση που ξεπερνάει ακόμα και τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας. Οι τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν από τον υπουργό ότι δε θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Νομικές Σχολές, κάτι που σημαίνει ότι η νέα Σχολή στην Πάτρα θα απορροφήσει εισακτέους από τις ήδη υπάρχουσες Νομικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και της Κομοτηνής. Παράλληλα από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι δε θα ευδοκιμήσει η συγχώνευση του ΔΠΘ με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Αντίθετα προορίζουν το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για συγχώνευση με σχολές στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση οι ακαδημαϊκοί του ΔΠΘ κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση ενίσχυσης του ΔΠΘ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ίδρυση νέων σχολών, πρόταση που αποδέχτηκε ο υπουργός Παιδείας και ζήτησε χρονοδιαγράμματα για να προχωρήσει η υλοποίηση. Το παραπάνω ίσως είναι και το μοναδικό θετικό που αποκομίστηκε από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

πηγή: ΧΡΟΝΟΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑