Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 21st, 2018 | by fileto

0

4 χρόνια στασιμότητας… 4 χρόνια χαμένα για την Καβάλα….

ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, οι απαντήσεις της Δημάρχου Καβάλας για τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου δείχνουν ότι δεν ασχολείται συστηματικά με τα θέματα. Είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από 4 χρόνια! ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ…

Όποτε να ‘ναι, θυμάται να πάει κανα ταξίδι (και κυρίως μετά από δημοσιεύματα που την πιέζουν) και φυσικά χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο:

– Για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, ο Δήμος δεν έχει φτιάξει ακόμη επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης, όπως ορίζει ο Ν.4407/2016 για τα ανενεργά στρατόπεδα! Η Δήμαρχος μιλάει λες και δεν υπάρχει νόμος και περιμένει ακόμη το Υπουργείο Άμυνας να κουνηθεί. Κάλλιστα ο καταυλισμός των προσφύγων θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί αλλού, αν υπήρχε τώρα επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης και υπήρχε πειστική πρόταση από την πλευρά του Δήμου. Τι περιμένει λοιπόν;

– Για το Κάτω Νοσοκομείο, η Δήμαρχος μιλάει για σχέδιο προγραμματικής σύμβασης το οποίο κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν το έχει δει. Αφού έχασε 1,5 χρόνο χωρίς να ασχοληθεί με το θέμα και “έχασε” την ιδιοκτησία του κτιρίου, μετά κατέθεσε το υποτιθέμενο σχέδιο στο Υπουργείο και τώρα ισχυρίζεται ότι για άλλο 1,5 χρόνο δεν το διάβασε κανείς. Δηλαδή 3 χρόνια χαμένα! Γιατί λοιπόν πήγε τώρα η κυρία Ιωσηφίδου και δεν πήγε πριν από 1,5 χρόνο; Γιατί δεν πηγαίνει κάθε μήνα; Ασχολήθηκε η διοίκηση του Δήμου για να διαβάσουν οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου το (υποτιθέμενο) σχέδιο; Το αποτέλεσμα δείχνει πως όχι….

– Για την Καλαμίτσα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, η διοίκηση του Δήμου έχει χάσει μία αγαπημένη παραλία των Καβαλιωτών μέσα απ’ τα χέρια της, έχει χάσει και τα έσοδα που κέρδιζε από τα καταστήματα και δεν μας δίνει καμία λεπτομέρεια για το τι συγκεκριμένο έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια περίπου, για να την ξαναπάρει.

– Για το παλιό Πρωτοδικείο και το κτίριο της παλιάς Μεραρχίας, η διοίκηση του Δήμου έκανε 4 χρόνια για να διαπιστώσει ότι αυτά ανήκουν στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου! Είπε ότι έκανε και μελέτη (…) για την κατάσταση που βρίσκονται τα κτίρια, αλλά για μελέτη αξιοποίησης ούτε λόγος!

– Γενικά, η προσπάθεια για την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων και ακινήτων του Δημοσίου αλλά και ιδιωτών (π.χ. καπναποθήκες) βρίσκεται στο μηδέν και κάτι…

Εμείς έχουμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή να φτιάξει ειδική ομάδα από ειδικούς εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες, που θα ασχολείται συστηματικά με τα θέματα αυτά και έχοντας ειδική τεχνογνωσία.

Χρειαζόμαστε αποτελέσματα, όχι διαπιστώσεις και λόγια…

 

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τόπος της Ζωής μας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑