Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 22nd, 2018 | by fileto

0

Είπε τίποτε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για τους αιχμαλώτους στρατιώτες μας;

Σκληρή κριτική δέχεται από χθες ο περιφερειάρχης ΑΜ- Θ Χρήστος Μέτιος καθώς στην πρόσφατη συνάντησή του με τον νέο Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής δεν του έθεσε το ακανθώδες θέμα των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών μας που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρονται τα εξής:

«Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου δέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Στη συνάντηση ο κ. Μέτιος συζήτησε με τον κ. Ομέρογλου θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές νομαρχίες, όπως της Αδριανούπολης, στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της διευκόλυνσης των μετακινήσεων, της ενέργειας, της συμμετοχής σε εμπορικές Εκθέσεις, του καλύτερου συντονισμού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και την καταπολέμηση ζωονόσων.

Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, παρά τα προβλήματα, είναι σημαντικό για τις όμορες περιοχές κρατών που συνορεύουν να διατηρούν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος έτσι ώστε η διασυνοριακότητα να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης. Η επίσκεψη του κ. Ομέρογλου στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ έγινε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας ΑΜΘ κ. Αχμέτ Ιμπράμ και ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή».

Σκόπιμα αναζητεί κάποιος μια γραμμή ή μια αναφορά έστω στο εθνικό αυτό ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη και να μην τίθεται, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση πουθενά;

 

Οι πρόεδροι ΝΟΔΕ της Θράκης αδειάζουν τον περιφερειάρχη;

Σε μια άλλη κίνηση που προχώρησαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ ττης ΝΔ της Θράκης Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, Κιατίπης Νικόλαος και Παρασκευόπουλος Πολυζώης, γίνεται λόγος για την υποβάθμιση του ΔΠΘ και καλούν σε «δέσμευση Μητσοτάκη ότι η Θράκη θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης» με έμμεση αναφορά στην απουσία πολιτικών οι οποίες δυναμικά να ξεπερνούν τις υποσχέσεις και να κινούνται σε λύσεις που να κάνουν την κυβέρνηση να …τρέμει ένα ενδεχόμενο αντίδρασης.

Να τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους όπου απουσιάζει κάθε αναφορά στην πρωτοβουλία Μέτιου για την Νομική!

Αναφέρουν λοιπόν: «Η αποτυχημένη πολιτική της ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη Θράκη, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά, μέσα από τον προβληματισμό που εκφράζουν οι φορείς της.

Η έντονα συγκρουόμενη με τα συμφέροντα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πολιτική του Υπουργού Παιδείας, αποκαλύπτει την αδιαφορία της κυβέρνησης, για ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Η βλάβη, που προκαλεί η σημερινή κυβέρνηση στην Θράκη καθίσταται όλο και δυσχερέστερα επανορθώσιμη, όμως η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται, ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Θράκη θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα

Oι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε της Θράκης της Ν.Δ.: Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, Κιατίπης Νικόλαος, Παρασκευόπουλος Πολυζώης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑