Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2018 | by fileto

0

Ο αγωγός ΤΑΡ συναντά για τα Τενάγη τους «Οψόμεθα»!

Τους επικεφαλής τεχνικούς του έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) υποδέχτηκε πρόσφατα η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, στα γραφεία του οργανισμού στην Καβάλα, με σκοπό να γίνει μια πρώτη ενημέρωση για τη διέλευση και τις επιπτώσεις του αγωγού από την περιοχή ενδιαφέροντος των “Οψόμεθα”, δηλαδή το Πάρκο Φιλίππων.

Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Νάκο, Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συμμετείχαν οι τεχνικοί του TAP κ. Paul Murphy, Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, κ. Γιώργος Τσίρος, Επικεφαλής Μηχανικός, και κ. Κώστας Τσιρίκης, Επικεφαλής Αδειοδότησης. Από την πλευρά των “Οψόμεθα” συμμετείχαν επτά (7) μέλη με Περιβαλλοντική, Αρχαιολογική, Γεωπονική, Αρχιτεκτονική και Υδραυλική εξειδίκευση.

Οι κύριοι υπεύθυνοι του έργου σε επίπεδο επιστημονικής τεκμηρίωσης αλλά και εφαρμογής, παρουσίασαν στην ομάδα την ιστορία του αγωγού στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας, καθώς και τη διαδικασία της όδευσής του, ενώ επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση επτά σημαντικών προβληματισμών που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την όδευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Μετά από πολλαπλές ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τους τεχνικούς υπεύθυνους του TAP και τις απαντήσεις που δόθηκαν, η συνάντηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την υπόσχεση να διενεργηθεί και μια τελευταία με πιο συγκεκριμένα θέματα και προτάσεις που θα φέρουν στον τραπέζι οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ομάδας, κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, ανέφερε σε σχόλιο του: “Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό έργο που πραγματοποιεί ο TAP σε ένα τόσο ευαίσθητο αγροτοπεριβαλλοντικό, πολιτισμικό και ανθρωπογεωγραφικό πλαίσιο υψηλής αγροτικής παραγωγής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, οι τοπικοί ερευνητικοί και αναπτυξιακοί φορείς, σε βάθος τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διέλευσης. Προτεραιότητα είναι η συνέργεια με την εταιρία, έτσι ώστε να παρακολουθείται, να διαφυλάσσεται και να αναβαθμίζεται το φυσικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του Πάρκου Φιλίππων, καθώς και να ενεργοποιούνται συνεχώς δράσεις κοινής ωφέλειας μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του TAP.”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑