Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 27th, 2018 | by fileto

0

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Καβάλας

Σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 μια δυνατή καταιγίδα έπληξε και την πόλη της Καβάλας ενώ σε διάστημα ούτε μισής ώρας οι δρόμοι της μετατράπηκαν δε ποτάμια.

Μπορεί τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας να είχαν καθαρίσει τα φρεάτια και τους αγωγούς ομβρίων, αλλά στα νότια σημεία της πόλης στην παραλία, τα καπάκια από τους αγωγούς πετάχτηκαν από την πίεση του νερού, ενώ σε πολλά σημεία τα νερά σχημάτισαν λίμνες!

Οι βροχοπτώσεις ως φαίνεται και για ένα ακόμη 48ωρο θα συνεχιστούν ενώ δεν πέρασαν παρά μόνο δύο μέρες και η νότια Θάσος μετράει τις πληγές της στα Λιμενάρια κυρίως όπου η βροχή και οι δυνατοί άνεμοι πήραν από την στέγη ενός σχολείου τα μισά κεραμίδια με αποτέλεσμα να μην γίνουν και χθες μαθήματα τόσο στο Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο.

 

Απροσπέλαστο το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο δάσος που περιβάλλει την Καβάλα στις βόρειες παρυφές του βουνού, αλλά και μέχρι πίσω στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα από τους δυνατούς αέρηδες, έχουν σπάσει κλαδιά, έχουν πέσει πεύκα και χώματα μαζί με πέτρες μέχρι και στον δρόμο από τον Άγιο Σίλα μέχρι τον οικισμό.

Η κατάσταση στο δάσος είναι τραγική μια και με μια ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες και θα πρέπει με το άνοιγμα του καιρού το Δασαρχείο να ξεκινήσει την αποψίλωση και το κλάδεμα των δέντρων ώστε αυτά που αναφέρει στα επετειακά δελτία Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας να είναι συμβατά με τις πράξεις του!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑