Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2018 | by fileto

0

Έτοιμο το υλικό τουριστικής προβολής 2017 του δήμου Νέστου

Έχοντας δίπλα του την Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη που επιμελήθηκε τα κείμενα και τον σχεδιασμό του συνόλου του project τουριστικής προβολής του Δήμου Νέστου 2017 και την Φελίνα Καζάκου που υπέβαλε την πρόταση και είχε, ως εταιρεία συμβούλων, την ευθύνη υλοποίησής της, και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαμόρφωση brand name για το Δήμο Νέστου, ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε το σύνολο των παραγομένων «προϊόντων» στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του δήμου το έτος 2017.

Η υλοποίηση του project τουριστικής προβολής του δήμου το έτος 2017, εντάσσεται στην προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς έτσι θα γνωρίζουν τα εξαιρετικής ομορφιάς και σπουδαιότητας τοπία που υπάρχουν, μαζί με τον πολιτιστικό, ιστορικό και γευστικό πλούτο της.

Κεντρικό σύνθημα «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ Μεστός ζωής», ένα σύνθημα που ορμάται, κατά τον Perdrizet, από την ονομασία Μεστός του ποταμού Νέστου στη Θρακική διάλεκτο.

Ο κ. Τσομπανόπουλος, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά ο Δήμος Νέστου προχωράει με σχέδιο στην ολοκληρωμένη προβολή του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού θησαυρού που διαθέτει η περιοχή μας, με σκοπό να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε σε ειδικούς που μας ετοίμασαν την πρώτη σειρά εντύπων τα οποία και παρουσιάζουμε σήμερα.

Στο επίκεντρο της προβολής είναι η Κεραμωτή που αποτελεί τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό και παράλληλα όλα τα άλλα σημεία του πεδινού και ορεινού δήμου που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στα έντυπα παίζει ο ποταμός Νέστος που διατρέχει το σύνολο του δήμου μας και από τον οποίο δανείστηκε το όνομα και ο δήμος.

Στο project περιλαμβάνονται:

i.ένας καλαίσθητος πολυσέλιδος οδηγός που εμπεριέχει, όπως ανάφερε ο κ. Τσομπανόπουλος, «τα πάντα που έχει να επιδείξει η περιοχή, ιδιαίτερα συνοπτικά και συνεπτυγμένα, καθόσον ο Δήμος Νέστου είναι αποτέλεσμα συνένωσης τριών παλαιότερων Δήμων, του Ορεινού, της Χρυσούπολης και της Κεραμωτής και έχει να επιδείξει κάθε είδους ομορφιές, είτε αφορούν σε ορεινή, είτε σε πεδινή, είτε παραθαλάσσια περιοχή». Στον Οδηγό αυτόν καταγράφεται για πρώτη φορά και ο πολιτισμικός πλούτος της περιοχής, εφόσον σ’ αυτόν αναφέρονται σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι, όπως η αρχαία Πίστυρος και το Νεκροταφείο Λιθοχωρίου, τα Φρούρια και οι Σταθμοί επί της Via Egnatia που διασώσονται στην έκταση του Δήμου, το πολιτιστικό απόθεμα των νεότερων χρόνων που αφορά στην ιστορία της σημερινής Χρυσούπολης που είναι σχετικά νεότερη πόλη, ως τόπος στη φυσιογνωμία του οποίου συνέβαλαν πολύ οι Λαϊστινοί Ηπειρώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν όπου υπήρχαν τόποι-περάσματα, όπως η περιοχή του Δήμου Νέστου, που ως φιλοξενούσα τον ποταμό Νέστο έπρεπε να έχει υποδομές φιλοξενίας, σίτισης και διαμονής (χάνια). Πολιτιστικό απόθεμα των νεότερων χρόνων, το οποίο οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι του Δήμου Νέστου φρόντισαν να διασώσουν, εκδίδοντας και ερευνώντας αρχεία, και ιδρύοντας Μουσεία, όπως το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στην Χρυσούπολη, ή το Μουσείο Λαζαρίδη στην Πετροπηγή.

Στον Οδηγό καταγράφονται επίσης τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπως, το περίφημο Μοναστήρι του Σωτήρος, καθώς και τα Μνημεία φυσικού κάλλους, όπως το Παραποτάμιο Δάσος του Κοτζά Ορμάν, οι λιμνοθάλασσες του Νέστου, ο ίδιος ο Νέστος ποταμός. Καταγράφονται επίσης τα τοπικά προϊόντα, και καταχωρούνται χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

 

ii.Ένας πολύπτυχος χάρτης σε τρεις διαφορετικές γλωσσικά εκδοχές. Δηλαδή είναι δίγλωσσος στα Ελληνικά και Αγγλικά, στα Ελληνικά και στα Βουλγαρικά και στα Ελληνικά και Ρουμανικά.

 

iii.Πέντε δίγλωσσες αφίσες μεγάλων διαστάσεων και πέντε δίγλωσσα banners, που θα αξιοποιούνται στις διεθνείς εκθέσεις που συμμετέχει με περίπτερό της η Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης

 

iv.Δύο videos που «διαβάζουν» εικαστικά και μουσικά τον Οδηγό, στα Ελληνικά και Αγγλικά, είναι διάρκειας 2,5 λεπτών, έχουν ήδη παιχθεί και απέσπασαν τα καλύτερα κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης του Δήμου Νέστου στα «2018 GREEK GREEN AWORDS» και

v.ένα ολιγόλεπτο διαφημιστικό spot για την τηλεόραση και τα media.

 

Σημειωτέον ότι τα έντυπα αυτά είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ, διαδικασία που για πρώτη φορά γίνεται στον Δήμο Νέστου, έναν Δήμο που μπορεί να είναι πρωτοποριακός, αναπτύσσοντας πολλές μορφές τουρισμού, εξακολουθεί να είναι δυναμικός, αφού είναι σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο προς τη Θάσο, αλλά διαθέτει και Αεροδρόμιο, και συγχρόνως είναι πλούσιος σε γεωθερμικά πεδία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑