Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 4th, 2018 | by fileto

0

Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρουμάνοι σώζουν την τουριστική κίνηση του Πάσχα

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Καβάλας από την τουριστική κίνηση που αναμένεται για το τριήμερο του Πάσχα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, λέγοντας πως «θα είμαστε ικανοποιημένοι αν έχουμε τις περσινές πληρότητες» καθώς «φέτος το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς, ο καιρός παραμένει αστάθμητος παράγοντας, το Πάσχα των Ορθόδοξων ήταν πολύ κοντά με το Πάσχα των Καθολικών και βέβαια υπάρχουν πάντα και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας σημειώνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών προέρχεται από τις χώρες της νότιας Βαλκανικής και ειδικότερα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ οι Έλληνες έρχονται κυρίως μεμονωμένα και όχι σε οργανωμένα γκρουπ. «Υπάρχουν βέβαια και επισκέπτες από την Τουρκία, κυρίως την Κωνσταντινούπολη αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί, όσο σε άλλες χρονικές περιόδους» επισημαίνει.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν, ο κ. Μιτζάλης εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος, καθώς εκτιμά πως θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την περιοχή: «Αυτά τα μηνύματα λαμβάνουμε από τις προκρατήσεις που έχουν γίνει από όλες τις μεγάλες τουριστικές αγορές, όχι μόνο για την Καβάλα αλλά και τη Θάσο. Φέτος, θα υπάρχουν και περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από και προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας, οπότε προετοιμαζόμαστε για μια καλή τουριστική σεζόν».

 

Δειλά –δειλά ανοίγουν τα ξενοδοχεία στη Θάσο

Μικρή αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση την πασχαλινή περίοδο στο νησί του Θάσου, καθώς λόγω της φετινής χρονικής συγκυρίας, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ακόμα παραμένουν κλειστές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, όσες επιχειρήσεις είχαν κρατήσεις για φιλοξενία γκρουπ θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά είναι λιγότερες οι τουριστικές μονάδες που θα λειτουργήσουν φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές. «Το Πάσχα είναι νωρίς. Οι τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας θα είναι κυρίως Βούλγαροι, ενώ όσοι Έλληνες το επιλέξουν θα έρθουν μεμονωμένα και θα το αποφασίσουν σχεδόν την τελευταία στιγμή» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, με βάση τις μέχρι στιγμής προκρατήσεις, το φετινό καλοκαίρι προοιωνίζεται ιδιαίτερα καλό για τη Θάσο. «Μάλιστα, η φετινή σεζόν ξεκινάει και λίγο νωρίτερα από πέρυσι, καθώς οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με τελικό προορισμό το νησί θα αφιχθούν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου με τους Γερμανούς να κάνουν ποδαρικό, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Σκανδιναβοί, οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί. Σταθεροί είναι οι επισκέπτες από τη γειτονική Βουλγαρία, όπως επίσης και οι Έλληνες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα. Οι πληρότητες αναμένεται και φέτος να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και νομίζω ότι θα πιάσουμε τα περσινά ποσοστά, φθάνοντας στο 90%-95%».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑