Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 6th, 2018 | by fileto

0

Η αστυνομία συνεχίζει να βρίσκει παράνομα βεγγαλικά

Στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν χθες (5-4-2018) στους νομούς Ροδόπης και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 70 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων .

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση , χθες το πρωί, στις Σάπες Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον 70χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό καταστήματος και να διαθέτει παράνομα προς πώληση, 29 κροτίδες και 350 παιδικά αθύρματα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στη Δράμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό του καταστήματος του και να διαθέτει προς πώληση, 1.050 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια.

Κατασχέθηκαν οι 29 κροτίδες και 1.400 παιδικά αθύρματα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής και Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑