Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 17th, 2018 | by fileto

0

Τούρκος εισαγγελέας δεν μπόρεσε να περάσει τα σύνορα

Σε επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, συνελήφθη ο Ζαφέρ Κιλίντζ, εισαγγελέας από τη Σμύρνη. Αναλυτικότερα, η αστυνομία που περιπολεί στα σύνορα στην περιοχή Ύψαλα της Αδριανούπολης, εντόπισε μια ομάδα που προσπάθησε να περάσει παράνομα στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Μεταξύ των κρατουμένων ήταν ο Τούρκος εισαγγελέας Ζαφέρ Κιλίντζ, η σύζυγός του και οι δύο γιοι του.

Ο Κιλίντζ ήταν ο εισαγγελέας στην υπόθεση που αφορούσε 357 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 49 ενεργών στρατιωτών, οι οποίοι ενώπιον του 5ου Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Σμύρνης το 2013 διώκονταν με την κατηγορία «διατήρηση εμπιστευτικών στρατιωτικών πληροφοριών και εγγράφων».

Όλοι οι εναγόμενοι στην υπόθεση αθωώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016 και το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) έθεσε σε αναστολή τον εισαγγελέα.

Ενώ διαπιστώθηκε πως το κατηγορητήριο της υπόθεσης  κατασκευάστηκε από την αστυνομία και τους στρατιωτικούς οι οποίοι εργάζονταν υπό την καθοδήγηση της Fethullah Gülen, ηγέτης της Gülenist Terror Group (FETÖ) με έδρα τις Η.Π.Α.

Τέλος σύμφωνα πάντα με τούρκικα δημοσιεύματα οι τουρκικές συνοριακές αρχές βρήκαν επίσης τη σύζυγο του Kılınç να χρησιμοποιεί την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ByLock.

Το ByLock χρησιμοποιέιται ευρέως για την επικοινωνία των μηνυμάτων του Γκουλέν με τους συνεργάτες του.

Ο εισαγγελέας μαζί με την οικογένεια του συνελήφθησαν και κρατούνται από τις Τουρκικές αρχές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑