Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2018 | by fileto

0

Μετονόμασαν την Αλεξανδρούπολη σε Ντεντέ Αγάτς

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η πρόσφατη δημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη του Ημερολογίου που διένειμε, το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο “Αλληλεγγύη Ανάπτυξη” Ελλήνων Πολιτών, Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα, με Μητρική Γλώσσα την Τουρκική, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το συγκεκριμένο Σωματείο επιμένει όπως σημειώνει η ιστοσελίδα να ονομάζει την Αλεξανδρούπολη, με το παλαιό Οθωμανικό της όνομα ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ.

Η χρησιμοποίηση αυτού του ονόματος από το Σωματείο έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον Βασιλικό Διάταγμα για αλλαγή των ξένων τοπωνυμίων, ενώ όπως επισημαίνει η Ελεύθερη Θράκη ουδείς από την Ελληνική Πολιτεία ενοχλήθηκε για να παρέμβει.

Επιπλέον σύμφωνα με την εφημερίδα οεπικεφαλής του Σωματείου είναι ο κ. Δακλή Γιασάρ, ο οποίος είναι Δάσκαλος δηλ υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου και παρα το γεγονός ότι το φυλλάδιο καταπατεί υπάρχον και εν ισχύ Διάταγμα δεν έχει ενοχληθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όσον αφορά το Ημερολόγιο του ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Ελεύθερη Θράκη, αυτό τυπώθηκε στην … Αδριανούπολη της Τουρκίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑