Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 21st, 2018 | by fileto

0

Νέα παρτίδα παράνομα όστρακα στον Έβρο

Τετρακόσια τριάντα ένα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 32, 34, 17 και 41 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 32χρονος να έχει καταπλεύσει με ξύλινη μηχανοκίνητη λέμβο (τύπου μπλάβας), φορτωμένης με συνολικά είκοσι σάκους με όστρακα, στο λιμενίσκο Μαΐστρου – Αλεξανδρούπολης, όπου ανέμεναν οι λοιποί δράστες. Ο 32χρονος, ο 34χρονος και ο 17χρονος αποπειράθηκαν να διαφύγουν, ακινητοποιήθηκαν όμως από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Τα όστρακα μεταφέρθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν είκοσι σάκους με τετρακόσια τριάντα ένα κιλά όστρακα του είδους “Donax Trunculus” (τελλίνα), εκ των οποίων δεκατέσσερις σάκοι με διακόσια ογδόντα επτά κιλά υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,3εκ. έως 2,8εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,00εκ.).

Το σύνολο των ως άνω οστράκων κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ η αλίευση των οστράκων του είδους τελλίνα απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή κατά την περίοδο από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η λέμβος τύπου μπλάβας καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑