Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 1st, 2018 | by fileto

0

Εργατική Πρωτομαγιά με δέκα άτομα στην Καβάλα

Τρεις και ο κούκος ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Καπνεργάτη σήμερα κατά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ακόμη και τα στεφάνια ήταν περισσότερα από τους συγκεντρωμένους.

Η κατάσταση πραγματικά αποτελεί κλαυσίγελο καθώς οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας καταφερόταν κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην πρώτη γραμμή των συγκεντρωμένων.

Το πιο κουφό της ιστορίας είναι ότι το γνωστό μπλοκ των απολυμένων από τα Λιπάσματα που σήμερα είναι εργαζόμενοι σε αυτά, καθόταν στον ίσκιο απέναντι και μόνον όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων των Λιπασμάτων της ΒΦΛ προχώρησαν στην πλατεία και μετά αποχώρησαν!

Για να καταβάλει κανείς την ατμόσφαιρα που υπήρχε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Κώστας Ποδάρας μεταξύ άλλων επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Κύριοι της Κυβέρνησης, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι όποιοι κι αν είστε εσείς που ασκήσατε εξουσία και διαμορφώνετε το αύριό μας.  Κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κύριοι Εργοδότες, οι αντικοινωνικές πολιτικές προκαλούν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς αρμενίζετε στραβά και στο πεδίο των κοινωνικών δικαιωμάτων και στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων και στο πεδίο των πολιτικών δικαιωμάτων. Κρύβεστε πίσω από φαινόμενα που εσείς έχετε δημιουργήσει για να στήσετε ένα νέο χορό περιορισμού των δικαιωμάτων μας.

Κύριοι όλοι εσείς που ασκείτε εξουσία, την ανεργία δεν την δημιουργήσαμε εμείς  αλλά οι πολιτικές σας. Τις απολύσεις δεν τις δημιουργούμε εμείς αλλά οι πολιτικές σας. Τις συνθήκες εργασίας δεν  τις δημιουργούμε εμείς αλλά οι πολιτικές σας. Τις ελαστικοποιήσεις στην εργασία δεν τις δημιουργούμε μείς αλλά οι πολιτικές σας. Τις μειώσεις των αμοιβών, τις περισσότερες ώρες δουλειάς μας με τον ίδιο μισθό, δεν τα δημιουργούμε εμείς, αλλά όλοι εσείς για να αυξήσετε τα κέρδη σας. Την εισφοροδιαφυγή δεν την δημιουργούμε εμείς αλλά εσείς. Τον μαρασμό των Ταμείων μας εσείς τον δημιουργήσατε.

Και όλα αυτά γίνονται πάντα εις βάρος της εργατιάς. Και οι Κυβερνώντες, το Κράτος και οι Εργοδότες ετοιμάζονται πάλι να ξαναδώσουν και να ξαναπάρουν επιδοτήσεις, προνόμια, φοροαπαλλαγές.  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιμερισμό στην κρίση. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ΤΙΠΟΤΕ.  Η κρίση, η κατάσταση στην οποία  φέρατε την χώρα δεν επιμερίζεται. Είναι δημιούργημά σας γι’ αυτό εσείς  ΟΛΟΙ πρέπει να πληρώσετε».

Φυσικά όταν τα έλεγε αυτά ο κ. Ποδάρας στην πλατεία υπήρχαν μόνο μια δεκάδα άτομα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑