Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 1st, 2018 | by fileto

0

Φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

Από σήμερα το πρωί στις 10:30, επιχειρούν όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας από Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής Γερμανός που βρίσκεται στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά έχει καταστρέψει ολοσχερώς το χώρο φόρτισης μπαταριών (παραγωγή) και γινόταν τιτάνια προσπάθεια να μην επεκταθεί και στους άλλους χώρους (γραφεία). Το εργοστάσιο απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους ενώ η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους των γύρω οικισμών, να κλείσουν τα παράθυρα γιατί καίγονται τοξικά αέρια, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού που έφτασε μέχρι και την πόλη της Ξάνθης.

Δόθηκε μάλιστα εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άβατο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου από όπου πολλοί από αυτούς που βγήκαν να κάνουν πρωτομαγιά, κατευθύνθηκαν για τις παραλίες  των  Αβδήρων όταν ενημερώθηκαν από την αστυνομία.

Η πυρκαγιά πάντως ξεκίνησε από το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για τα Υποβρύχια όπου αν και Πρωτομαγιά απασχολούσε αρκετούς εργαζόμενους, ενώ πιθανολογείται βραχύκλωμα. Όλος ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο ήταν ασφαλισμένο οπότε και αναμένεται να αποκατασταθεί από την εταιρεία τους επόμενους μήνες, μολονότι έχουν καεί όλα τα μηχανήματα και η ζημιά είναι τεράστια.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, καθώς το προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου εγκαίρως είχε βγει έξω από τους χώρους του εργοστασίου την στιγμή της πυρκαγιάς.

Ένα άτομο μόνο μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα ενώ επί τόπου βρίσκεται από την αρχή ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου Σάκης Λουκμακιάς.

Μέχρι και αργά το απόγευμα στο χώρο έφταναν πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω πόλεις προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά καθώς το δηλητηριώδες νέφος έφτασε ακόμη και στη πόλη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑