Lifestyle

Published on May 2nd, 2018 | by fileto

0

Κολυβόσμος Θράκης σε γλυκό superfood

Σε μια εποχή αφθονίας στην οποία όμως ο άνθρωπος νοσεί, η Β΄ τάξη του τομέα οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου δημιούργησε τα: «βιο βαρβαράκια ΑΕ» στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Παρατηρώντας τα προϊόντα που αγοράζουν τα παιδιά απ’ το κυλικείο διαπιστώσαμε την ανάγκη που προκύπτει για κάτι υγιεινό. Θέσαμε λοιπόν ως προτεραιότητα το ενδιαφέρον μας για την υγεία του καταναλωτή και να υπάρχει κενό στην αγορά.
Καταλήξαμε στο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας «Βαρβάρα». Βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή της ΘΡΑΚΗΣ αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας με παραλλαγές όπου μαγειρεύεται στις 4/12 προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας των παιδιών απ’ τις αρρώστιες (αλλά και του πυροβολικού). Μια παραλλαγή της συνταγής ετοιμάσαμε και εμείς για εσάς!! Ένας χυλός σιταριού με σύκα, σταφίδες, μέλι, πετιμέζι, ρόδι, καρύδια και κανέλα. Όλα βιολογικής καλλιέργειας. Μια υπερτροφή που είναι σημαντικό να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, γιατί θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑