Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 2nd, 2018 | by fileto

0

Ο Ραψομανίκης να μετρήσει την ρύπανση στη Sunlight

Όλοι στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή ζητούν μια επίσημη ανακοίνωση από τον καθηγητή Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Σπύρο Ραψομανίκη για το συμβάν, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης, μια και σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα ταξικά αέρια πέρα από τους γύρω οικισμούς, έφτασαν μέχρι την πόλη της Ξάνθης.  Άλλωστε το εργαστήριο που εδρεύει στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των καθηγητών και του ιδίου…

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί έλεγχος από την εταιρεία Συστήματα Sunlight ABEE προκειμένου να γίνει αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 1η Μαΐου 2018, σε τμήμα του εργοστασίου της στην Ξάνθη.

Τα παραπάνω ανέφερε μέλος του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.

Επιπλέον η εταιρία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική  εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι για το εργοστάσιό μας που με τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Παρά το χθεσινό δυσάρεστο συμβάν θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διατηρήσουμε ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, θα αποκαταστήσουμε ταχύτατα τις ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑