Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2018 | by fileto

0

Συνεχίζουν οι λαθρομετανάστες να μπαίνουν από παντού

Συνελήφθη σήμερα (4-5-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρία (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο, να κινείται στην Εγνατία Οδό και στον ανατολικό κόμβο Καβάλας επιχείρησαν να το ελέγξουν, πραγματοποιώντας σήμα στάσης στο όχημα. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθησαν χθες (3-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 36 και 26 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 120 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε η παραπάνω βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 62χρονος υπήκοος Τουρκίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (3-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 62χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑