Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 10th, 2018 | by fileto

0

Συνάντηση Καραμανλή – Κυριάκου για να κλείσουν στόματα

Μάλλον θορυβήθηκε το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Θράκη αλλά για να κλείσουν τα στόματα, βρέθηκαν στην Αθήνα και τα συζήτησαν.

Όπως σημειώνει γνωστό νεοδημοκρατικό σάιτ: “ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δείχνει να επιλέγει την οδό της έντονης κινητικότητας, την οποία φροντίζει μάλιστα και να δημοσιοποιεί, αλλάζοντας τη μέχρι πρότινος στάση της «δημόσιας σιωπής», την οποία είναι αλήθεια εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί «χτίζοντας» καριέρες. Το κυριότερο ίσως όλων είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς  δεν είχε την παραμικρή εξουσιοδότηση από τον ίδιο…

Με τις τελευταίες του κινήσεις, ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαρίσει πως το όνομά του δε θα πρέπει να εμπλέκεται από κανέναν και να χρησιμοποιείται σε κανενός είδους σενάρια, την ίδια στιγμή που στελέχη τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ως «καραμανλικοί», σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, σκέφτονται τη δημιουργία νέου κόμματος.

Το μήνυμα αυτό φαίνεται να το απευθύνει προς δύο κύριους αποδέκτες:

Από την μία προς τα στελέχη εκείνα που είτε με τρόπο ευθύ είτε δια της πλαγίας αφήνουν να εννοηθεί ότι λειτουργούν εξ ονόματος του.

Με άλλα λόγια «κόβει τον αέρα» σε όποιον ή όποιους δηλώνουν δεξιά ή αριστερά πως λειτουργούν υπό την σκέπη του.

Από την άλλη απευθύνεται ουσιαστικά στο εσωτερικό της ΝΔ, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενίσχυσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποια όμως είναι τα γεγονότα που αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση;

– Την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε επίσκεψη και στους τρεις νομούς (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) της ακριτικής Θράκης. Μπορεί επισήμως το ταξίδι αυτό να χαρακτηρίστηκε ιδιωτικό, παρ’ ολαυτά είχε σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αφού πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες, με τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μας να παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, τις μέρες εκείνες επιβεβαίωναν μεταξύ των άλλων και τον ξεκάθαρο κομματικό χαρακτήρα της επίσκεψης, ως ενισχυτική της παρουσίας της ΝΔ στην ευρύτερη περιοχή.

-Μερικά 24ωρα μετά την επιστροφή του από τη Βόρεια Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Μία συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης και ανακοινώθηκε μάλιστα με επίσημο δελτίο τύπου της ΝΔ και όχι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Μία λοιπόν ακόμα ποιοτική διαφοροποίηση που έχει τη δική της σημασία, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό σήμα προς το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση, αφορμή για την συνάντηση ήταν η τριήμερη επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στη Θράκη. Περισσότερες λεπτομέρειες του τετ α τετ δεν έγιναν γνωστές, μια και Μητσοτάκης και Καραμανλής παγίως δε δημοσιοποιούν καμία από τις συζητήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δύο άντρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα θέματα, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑