Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2018 | by fileto

0

ΛΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δειλή η διαπαραταξιακή θα πάμε στο συλλαλητήριο

Η ΛΑΕ Καβάλας θα συμμετέχει ενεργά και μαχητικά στο πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης 15 Μαΐου, εναντίον της δημιουργίας του νέου σταθμού διοδίων ακριβώς πάνω από την πόλη μας. Θεωρούμε ότι η κατασκευή των διοδίων αυτών θα οδηγήσει σε ραγδαία υποβάθμιση της ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Καβάλας. Επιπλέον, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομική ζωή του τόπου σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός κλπ. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση και μάλιστα σ’ ένα ήδη ιδιαίτερα βεβαρημένο περιβαλλοντικά κομμάτι του Δήμου μας, που γειτονεύει με τις ρυπαίνουσες βιομηχανικές δραστηριότητες ανατολικά της Καβάλας. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, το σημείο που επιλέχθηκε για την κατασκευή του νέου σταθμού είναι κατά κοινή ομολογία εντελώς ακατάλληλο και πολύ πιθανόν να προκληθούν σοβαρά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και σε κάθε περίπτωση συνεχής παρακώλυση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ωστόσο, παρά τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο, διαφωνούμε εντελώς και είμαστε αντίθετοι με το δειλό και περιορισμένο πολιτικό πλαίσιο που εξαγγέλθηκε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Καβάλας αλλά και από άλλους φορείς που, απ’ ότι φαίνεται, το συνδιαμόρφωσαν. Φυσικά, αυτό δεν μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς η Διοίκηση αλλά και οι περισσότερες παρατάξεις του Δήμου Καβάλας αλλά και οι Διοικήσεις άλλων φορέων της πόλης μας είναι καθαρά μνημονιακές και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να ξεφύγουν από το αποικιακό πλαίσιο που επιβάλλουν οι λεγόμενες “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι λεγόμενοι “θεσμοί” στη χώρα μας. Γιατί είναι κοινή παραδοχή ότι η δημιουργία πλήθους διοδίων, είτε μετωπικών όπως σήμερα, είτε αναλογικών στο μέλλον, δεν γίνεται με σκοπό την άριστη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία των εθνικών οδών αλλά αντίθετα για το προίκισμα και το ξεπούλημά τους σε ιδιωτικά, εκμεταλλευτικά συμφέροντα. Συνεπώς, συμμετέχουμε και διεκδικούμε την κατάργηση ΟΛΩΝ των διοδίων και την πλήρη διαχείριση των εθνικών οδών από δημόσιο και κρατικό φορέα διαχείρισης, με κοινωνικά κριτήρια και ελεύθερη χρήση για όλους τους πολίτες σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Αυτοκινητόδρομοι που χτίστηκαν με χρήματα των Ελλήνων και των ευρωπαίων φορολογουμένων και χωρίς καμιά ιδιωτική χρηματοδότηση. Αυτοκινητόδρομοι που εδώ και πάνω από μια δεκαετία λειτουργούν εύρυθμα και συντηρούνται από πολλαπλούς φόρους, επιβαρύνσεις και εισφορές των Ελλήνων πολιτών, όπως για παράδειγμα τα υπέρογκα και αλλοπρόσαλλα τέλη κυκλοφορίας ή οι εξωφρενικοί φόροι στα καύσιμα!

Στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλουμε έντονα την απαράδεκτη λογοκρισία και το ψαλίδισμα που έγινε στην αρχική αφίσα που βγήκε για το συλλαλητήριο, στην οποία πράγματι τονίζονται όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι “Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας”. Δεν γνωρίζουμε από ποια παράκεντρα εξουσίας, τοπικά και κεντρικά, πιέστηκε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να προχωρήσει σε μια τέτοια απαράδεκτη αυθαιρεσία και λαθροχειρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές απομακρύνουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας από τη συμμετοχή στους μαζικούς αγώνες και ενισχύουν την απαισιόδοξη και απολίτικη λογική του “όλοι το ίδιο είναι”. Εμείς στη Λαϊκή Ενότητα, πάντως, δεν είμαστε το ίδιο. Συμμετέχουμε με βάση το παραπάνω πολιτικό πλαίσιο και καταγγέλλουμε παράλληλα το αντίστοιχο συντηρητικό και μνημονιακό που επιχειρείται να επιβληθεί στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης και να το καπελώσει!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑