Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2018 | by fileto

0

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΑΡ: ραντεβού στα χωράφια κύριε Σταθάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΝΑΓΗ

Στην επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη απαντά άμεσα η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με την εξής ανακοίνωση: «Σχετικά με την προγραμματισμένη σύσκεψη στην Καβάλα, στις 15/5/18 που ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουμε τα παρακάτω:

Διαβάσαμε με έκπληξη ότι η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της από 28/3/18 σύσκεψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης με εκπροσώπους της Τ.Α. και φορέων της Καβάλας προκειμένου να διευθετηθούν τα αντισταθμιστικά έργα που προτίθεται να κάνει η κοινοπραξία του ΤΑΡ . Επειδή παραβρεθήκαμε στη σύσκεψη αυτή, σαν Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας,  υπογραμμίζουμε εμφατικά πως αντικείμενό της ήταν αποκλειστικά και μόνο η αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ εκτός της περιοχής των τεναγών Φιλίππων. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν αντισταθμιστικά κοινωφελή έργα που θα χρηματοδοτηθούν από  την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού. Κατά την σύσκεψη ό Υπουργός ανέφερε θα αποστείλει στην περιοχή περιβαλλοντικό επιθεωρητή να διατρέξει την επίμαχο τμήμα της όδευσης και να κάνει τις παρατηρήσεις του.

Θεωρούμε απαράδεκτο, Υπουργός της Κυβέρνησης που θα πρέπει να υπηρετεί την λαϊκή κυριαρχία να λειτουργεί ως ενδιάμεσος της πολυεθνικής κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού, αντί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο υπαρκτό πρόβλημα της παράνομής διέλευσης του αγωγού από τα τενάγη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας καλούνται να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες εκφράζεται η βούληση συμπαράστασης στον αγώνα για την αλλαγή όδευσης. Επομένως πρέπει να απέχουν από οποιανδήποτε συζήτηση περί αντισταθμιστικών έργων.

Καλούμε τους εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ και όλους του κατοίκους της περιοχής να εντείνουν τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης τώρα που το ζήτημα βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑