Άποψη - Γνώμη

Published on May 18th, 2018 | by fileto

0

Η κ@ρι@λα του Δάντη και η Φουρέϊρα στη Eurovision

Στην Ελλάδα δεν κατοικεί ένας κανονικός λαός και αυτό το διαπιστώνει κανείς από τα θέματα που μας απασχολούν σε μια εποχή με έντονη την κοινωνική και οικονομική κρίση!

Πέρα από τους φόρους του Αλέξη και τις ανδραγαθίες του μοναδικού Κατρούγκαλου μας απασχολούν και τα καλλιτεχνικά τα οποία και μας διχάζουν.

Σύμφωνα με την έφεσή μας στην τέχνη και δει στην τραγουδιστική οι πληροφορίες λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λέει ο θυμόσοφος λαός και πολύ πιθανόν κάτι τέτοιο να είχε κατά νου ο Χρήστος Δάντης, για το νέο του τραγούδι.

Στο κομμάτι που κυκλοφόρησε μόλις χθες, σε συνεργασία με τον Dj Tokuc, ο γνωστός τραγουδιστής τραγουδά και… βρίζει μάλλον μία πρώην, την οποία «στολίζει» με κοσμητικά επίθετα και δηλώνει ότι μισεί…

Στο επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Κ@ρι@λα σε μισώ”, στο ρόλο της οποίας βρίσκεται η χορογράφος Afroditi Vlantimirova, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Νίκος Σαρρής και τη μουσική ο Χρήστος Δάντης.

Το τραγούδι προκάλεσε αντιδράσεις, με πρώτη τη Σοφία Βόσσου, η οποία σχολίασε στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Πόσο θλίβομαι όταν βλέπω καλλιτέχνες που αγαπώ και σπουδαίες φωνές σαν αυτή του Χρήστου να καταντάνε έτσι. Ντροπή πια δεν είναι αυτή η Ελλάδα ντροπή όχι όχι».

Μα γιατί θυμώνετε κυρία Βόσσου. Ο Δάντης προφανώς επηρεασμένος από την πολιτική κατάσταση της χώρας όπου βλέπει τα εκατομμύρια των Ελλήνων να την έχουν πέσει στον καναπέ, θέλησε να περάσει μήνυμα κατά της πολιτικής για να ξεσηκώσει τους συμπατριώτες του οι οποίοι και καλούνται να άδουν πλέον το σουξέ: “Κ@ρι@λα σε μισώ”!

Εδώ ολόκληρος βουλευτής εκ Θεσσαλονίκης βγήκε ενώπιον χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων και συναίνεσε στο γνωστό σύνθημα «να καεί, να καεί το μ@@@@λο η Βουλή» προφανώς όταν εκείνος δεν θα είναι μέσα και εσείς τα βάζετε με τον καλλιτέχνη ο οποίος φωνάζει την εσώψυχη πίκρα του: “Κ@ρι@λα σε μισώ”!

Πάει αυτό και πάμε σε άλλα.

Είχαμε και Γιουροβίζιον. Εκεί η Γιάννα από την Πυλαία και κόρη του Πασχάλη Τερζή πάτωσε επειδή λέει η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της ΕΡΤ δεν ήθελε την Φουρέιρα!

Η Αλβανικής καταγωγής Ελένη δήλωσε ότι: «Έχω προσπαθήσει χρόνια να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου. Είναι η χώρα που ζω, που μεγάλωσα, που αγαπάω και θα ήταν μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε όμως και έγινε από την Κύπρο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, το 100% από την ψυχή μου και για τους Έλληνες τώρα, γιατί το έχω πάρει εγωιστικά. Θέλω να το κάνω και για την Ελλάδα και για την Κύπρο!», δήλωσε η Φουρέιρα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το απόσπασμα έπαιξε στο Πρωινό και η Φαίη Σκορδά ανέφερε: «Παιδιά θα ζητήσω να δω τα αποσπάσματα που εμείς εδώ, σε άσχετες στιγμές, κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τα προηγούμενα χρόνια, συζητάγαμε και λέγαμε γιατί δεν στέλνουν την Ελένη Φουρέιρα. Πριν από 2 χρόνια, πριν από 3 χρόνια… και δεν το σκέφτηκαν αυτοί»;

«Όχι, δεν το σκέφτηκαν, δεν την ήθελαν! Ξεκάθαρο αυτό!», απάντησε ο Θέμης Γεωργαντάς. Η Κλεοπάτρα Πατλάκη πρόσθεσε: «Η ΕΡΤ επί Τσακνή δεν την ήθελε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Η Φαίη ξαναπήρε τον λόγο και είπε: «Εντάξει, δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε να απασχολεί η Eurovision, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις;

Βλέπεις, το λέει η κοπέλα «Μου λέγανε όχι». Θα χαρούμε πάρα πολύ στην Ελλάδα αν βγει πρώτη, πραγματικά το αξίζει. Όσο χαρούν οι Κύπριοι θα χαρούμε κι εμείς. Εγώ το Σάββατο το βράδυ θα αισθάνομαι ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα».

Τελικά η ΕΡΤ είχε άδικο και είδαμε το Σαββατόβραδο μετά την πολύφερνη νίκη των ΠΑΟΚτζήδων που σήκωσαν το κύπελο στον Πύργο τον Λευκό την Ελένη Φουρέιρα να παίρνει την δεύτερη θέση στον τελικό, και να την τρώει εκείνο το «τσόλι» η Νέτα, με την «Κύπρια» να δηλώνει: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι τρελό! Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Ισπανία και όλους όσους με ψήφισαν! Είναι όνειρο! Είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η Κύπρος. Αισθάνομαι νικήτρια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φοβερά αισθάνομαι».

Μιλάμε ότι ζούμε μεγάλες στιγμές!

Και μην φανταστείτε ότι η Γιάννα Τερζη έχασε από τις λάθος επιλογές της Συριζαίικης διοίκησης της ΕΡΤ γιατί η ίδια τα έριξε αλλού, λέγοντας: «Η Βουλγαρία ήταν η μοναδική χώρα που όταν αποκλειστήκαμε ήρθαν στο καμαρίνι και έκλαιγαν τα παιδιά μαζί μας. Ήθελα να τους δώσω μια πολύ μεγάλη ευχή, χωρίς να είναι κυριολεκτική αναγκαστικά, ο ένας λέγαμε στον άλλον ότι θα κερδίσεις εσύ».

Αυτό θα πει βαλκανική αλληλεγγύη, η οποία πηγάζει από τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πήγαν στη Βουλγαρία και έδωσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μα όλα είναι πολιτική σε αυτό τον τόπο;

Φυσικά μια και η μεγάλη πολιτικός Ραχήλ Μακρή πριν από λίγες μέρες είχε επιτεθεί στην Φουρέιρα με ανάρτηση στο facebook που έλεγε: ««Εδώ η εκπρόσωπος της Κύπρου Αλβανίδα μεγαλωμένη με λεφτά των Ελλήνων και φιλοξενούμενη στην χώρα που της έδωσε απλόχερα και ισότιμα με τα ελληνόπουλα ψωμί, παιδεία, ελευθερία με τον εκπρόσωπο πατριώτη της εκπρόσωπο της Αλβανίας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Eugent Bushpepa, να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό».

Τελικά είμαστε η χώρα της κ@ρι@λας φαιδράς πορτοκαλαίας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑