Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 28th, 2018 | by fileto

0

Αυτοσχέδιος σκουπιδότοπος στην Καλαμίτσα…

Είναι γνωστή η κόντρα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και του Μάκη Παπαδόπουλου για το θέμα των σκουπιδιών στην περιοχή γύρω και μέσα στο Κλειστό της Καλαμίτσας.

Βέβαια η δημοτική αρχή πολλάκις έχει επιτεθεί για το θέμα στον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος αυτή τη φορά απαντά με φωτογραφίες τις οποίες στολίζει με την εξής ανάρτηση: «Εδώ και ημέρες, έχει πάλι δημιουργηθεί ένας πρόχειρος σκουπιδότοπος έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας, καθώς εξαφανίστηκαν οι μεγάλοι κάδοι που υπήρχαν για να ρίχνουν οι κάτοικοι ογκώδη αντικείμενα.

Γιατί η διοίκηση του Δήμου εξαφάνισε τους κάδους, χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες; Γιατί δεν έβαλε κάποια σήμανση; Πώς θα ξέρουν οι πολίτες πού να πετούν τα ογκώδη απορρίμματα; Εκεί που γνωρίζουν ότι τα πετούσαν τόσα χρόνια, εκεί τα πετούν.

Το είχαμε προβάλλει ξανά το θέμα πριν από 2 μήνες, αλλά η Δήμαρχος είχε πει τότε «φταίνε οι Καβαλιώτες, επειδή πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα».

Όχι, κυρία Δήμαρχε, δεν φταίνε οι Καβαλιώτες. Φταίτε εσείς που δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει μικρά ή κινητά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης στις γειτονιές, ώστε να εξυπηρετείτε τους πολίτες.

Με βάση τον Ν.4447 του 2016, ο Δήμος μπορεί να συστήσει άμεσα μικρούς, οριοθετημένους και περιφραγμένους χώρους, με ειδική σήμανση, για να πετούν οι πολίτες μεγάλα ανακυκλώσιμα υλικά ή ογκώδη αντικείμενα. Ας ορίσει και ωράριο λειτουργίας, αν θέλει να ελέγχει τη ροή απορριμμάτων. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετήσει ειδικά κλειστού τύπου κοντέινερ με πολλαπλές εισόδους για απορρίμματα.

Όταν είσαι στη διοίκηση του Δήμου δεν αρκεί να κάνεις διαπιστώσεις ή να κατηγορείς τους Καβαλιώτες. Πρέπει να δίνεις λύσεις στα προβλήματα.

Με την απόφασή της να αφαιρέσει τους μεγάλους κάδους από γειτονιές, η Δήμαρχος όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιούργησε ένα μεγαλύτερο…».

Πάσα απάντηση δεκτή!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑