Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 6th, 2018 | by fileto

0

Η Καβάλα φώναξε δυνατά για την Μακεδονία!

Ο λαός μας έχει ανακλαστικά και δεν χρειάζεται πλέον κανέναν να τον ποδηγετήσει μια και όταν χρειαστεί να υψώσει την φωνή του μαζεύεται στις πλατείες και διατρανώνει το πιστεύω του και την αξιοπρέπειά του.

Το χθεσινό συλλαλητήριο της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018, στην Καβάλα, ένα από τα πολλά που έγιναν ταυτόχρονα σε όλη την Μακεδονία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με τους χιλιάδες πολίτες, ιερείς, παιδιά και ηλικιωμένους από την Καβάλα (πόλη και νομό), την Ξάνθη και την Ροδόπη, ένα πλήθος που πάλλονταν από εθνική υπερηφάνεια, έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται την ονομασία με τα Σκόπια, ότι αν η συμφωνία περιέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του κράτους αυτού, είναι κάτι το απαράδεκτον.

Παράλληλα στις αναφορές που έγιναν σε πολιτικούς, ακούστηκε ένα δυνατό γιουχάισμα το οποίο αν και προσπάθησαν να το «ησυχάσουν» οι ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα, εν τούτοις δεν στάθηκε δυνατό να το αποσιωπήσουν, κυρίως όταν αναφέρθηκε το όνομα του πρωθυπουργού!ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Από τους ομιλητές εμνευσμένος ήταν ο χαιρετισμός – ομιλία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου που έδωσε στίγματα της ελληνκότητας της Μακεδονίας αλλά και της περιοχής μας αναφερόμενος στον Απόστολο των Εθνών Παύλο, αλλά και με αναφορές στο αρχαίο κλέος των Ελλήνων και των Μακεδόνων που τεκμηριώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Πολύ δυναμική και η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου που ξεσήκωσε το πλήθος και πήρε πολλά χειροκροτήματα, αλλά και η απλή αλλά στοχευμένη ομιλία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου που πραγματικά άγγιξε τις καρδιές των συγκεντρωμένων.

Παράλληλα η ομιλία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα κυμάνθηκε σε επισημάνσεις για την Ελληνικότητα της περιοχής μας ενώ διάβασε και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης και Καβαλιώτης στην καταγωγή Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ανέφερε ότι: «Για άλλη μια φορά διατρανώνουμε ότι η Μακεδονία είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Η κεντρική ομιλήτρια του συλλαλητηρίου, νομικός Αριάδνη Νούκα, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι η Μακεδονία μας δεν παραχωρείται, είναι μια και ελληνική. Μετά τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι πολίτες υψώνουν τη φωνή τους στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ανοίγει τις αλυτρωτικές τάσεις που χρόνια τώρα οι Σκοπιανοί προάγουν, ανοίγει την όρεξη για εδαφικές διεκδικήσεις. Σε αυτό δεν θα συναινέσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Το παρών έδωσαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, πρώην βουλευτές της ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων από Καβάλα και Ξάνθη, πρόεδροι και μέλη σωματείων από την Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη, εκπρόσωποι μητροπολιτών, εκπρόσωποι της ΝΔ, ΑΝΕΛ, Κίνημα Αλλαγής και ακροδεξιών κομμάτων και παρατάξεων, αλλά και ομογενείς από το εξωτερικό, παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και  άλλοι.

Τέλος θα θέλαμε να παραθέσουμε τρία κομμάτια από τις ομιλίες των τριών μητροπολιτών.

Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, δήλωσε: «Βλέποντας τις ελληνικές σημαίες αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η καρδιά μας χτυπά με το όνομα Μακεδονία. Η ψυχή μας είναι γραμμένη με το όνομα Ελλάδα, είναι έτοιμη να αντισταθεί εδώ στην Καβάλα».

Ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων σημείωσε: «Για άλλη μια φορά διατρανώνουμε ότι η Μακεδονία είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, ανέφερε: «Η επιτυχία μας θα είναι να πεισθούν εκείνοι που έχουν την ευθύνη της πολιτείας, ότι η πλειονότητα του λαού μας δεν συμφωνεί με αυτό που σκέφτονται μερικοί να πράξουν, να δώσουν δηλαδή το όνομα της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑